Abdest alma numarasıyla camideki hasırları çaldı

Antalya’da bir camiye gelen hırsız, şadırvana girerek abdest alma numarası yaptıktan sonra namaz kılınmak için serilen hasırları çaldı. 5 tane hasır çalındığını söyleyen cami müezzini, “Vicdan sahipli bir hırsızmış, 1 tane hasır bırakmış ama cemaat namaz kılamadı" dedi.

Abdest alma numarasıyla camideki hasırları çaldı
Olay, 18 Temmuz Salı günü Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi 1498 sokaktaki Seyyid Halit Göyük Cami’de gerçekleşti. Sabah 08.10 sıralarında camiye arka kapıdan giren 40 yaşlarındaki bir adam, cami bahçesine girdikten sonra direk şadırvana yönlendi. Burada bir müddet abdest alma numarası yapan hırsız, daha sonra cami dışarısında namaz kılınması için hazır tutulan hasırlara yöneldi. 6 tane hasırdan 5 tanesi istifledikten sonra camii bahçesinin dışarısına atan hırsız, etrafı kolaçan ettikten sonra hasırları sırtlayarak olay yerinden uzaklaştı.

Cuma namazında serecek hasır olmayınca fark ettiler

Olaydan 3 gün sonra Cuma namazı için camiye gelen vatandaşların hasır talebi oldu. Cami Müezzini Mevlüt Yavuz, hasırların eksik olduğunu fark edince çalındığını anladı. Güvenlik kameralarını da inceleyen Yavuz, hırsızın hasırları götürdüğünü tespit ederek polise haber verdi. Yavuz’un ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. İncele yapan polis hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.

“Hırsızın vicdanlısı da varmış”

Cami Müezzini Yavuz, “Önce şadırvana gelmiş, abdest alma numarası yapmış. Namaz kılınan hasırlardan 5 tanesini almış, 1 tanesini bırakmış. Heralde namaz kılarlar diye bir tanesini bırakmış. Vicdanlı hırsızmış ama diğer hasırlar olmayınca da cemaat namaz kılamadı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 12:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83