Ağaçlar yanıyor diye kendini ateşe attı

Antalya'da dün çıkan ve dört saatte kontrol altına alınabilen orman yangınında, 65 yaşındaki Ali Kurt'un feryadı dikkat çekti. Evine yaklaşan alevlere aldırış etmeyen Kurt, 'Ağaçlar yanıyor' diye kendini alevlerin içine attı.

Ağaçlar yanıyor diye kendini ateşe attı

 Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın bölgede bulunan sera ve evleri tehdit etmişti. Yaklaşık 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın 4 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınmıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yangının ev ve seraları tehdit etmesiyle büyük panik yaşamış, itfaiye ekipleri yangının ev ve seralara gelmemesi için yoğun çaba sarf etmişti. 65 yaşındaki Ali Kurt ise alevlerin tehdit ettiği evini düşünmek yerine ormandaki ağaçların yanmaması için kendini alevlerin içine attı.

banner111
"Evimi bırakın orman yanmasın"

İtfaiye ekiplerinin, yangının tehdit oluşturduğu evlerden birisi olan Ali Kurt'un evine tedbir amaçlı soğutma ve şerit çalışması gerçekleştirdiği sırada doğasever olduğu söylenen Ali Kurt isimli adam, daha fazla ağacın yanmaması için itfaiye ekiplerinin ormanın içine girmeleri konusunda ısrar etti. İtfaiye ekiplerinden olumsuz yanıt alan Kurt, sinirlenerek ormanın içerisine girmek istedi. Emniyet ve itfaiye ekiplerinin ikazını dinlemeyen yaşlı adam, "Evimi bırakın orman yanmasın. Orman olmazsa yaşayamazsınız" diyerek kendini alevlerin içerisine attı.

"Ağaçları çok sever"

Kocasının doğaya karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirten Kurt'un eşi Gülsüm Kurt, "Şeker hastası. Ağaçların yandığını görünce sinirlendi. Evi için değil ağaçlar yanmasın diye gidiyor. Ormanı çok sever. İki yıldır o ağaçlara bir şey olacak diye buradan çıkmıyor" diye konuştu.

"Ekipleri ikna etti"

Bir süre sonra emniyet ve itfaiye ekipleri yangına müdahaleyi kendilerinin yapacağını söyleyerek Ali Kurt'u ikna etti. İtfaiye ekipleri su hortumlarına ekleme yaparak alevlerin bulunduğu bölgede çalışmalara başladı.



Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83