Akaryakıt kaçakçılığı operasyonu Alanya'ya uzandı

Akaryakıt kaçakçılığı operasyonu Alanya'ya uzandı
Türkiye tarihinde yapılan en geniş kapsamlı akaryakıt kaçakçılığı operasyonu Alanya'ya da sıçradı. Alanya'da akaryakıt firması sahibi Mazlum B'de gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde, “akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık” yaptığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı.

“Silici” kod adlı operasyonda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Gelir İdaresi(GİB) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile işbirliği yapıldı. Operasyonda 220 şüpheli gözaltına alındı.

OPERASYON ALANYA'YA SIÇRADI

Operasyon çerçevesinde Alanya'da Demaş yanında bulunna ve sürekli isin değiştirmesi ile dikkat çeken akaryakıt istasyonu sahibi Mazlum B, Alanya Emniyet Müdürlüğü tarafından gizlarina alındı. Alanya'da gözaltına alınan şüpheli soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a sevk edilecek.
Operasyon kapsamında 170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması, 1 istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım ve bağlı 1 şubesi olmak üzere toplam 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımı ile yapılan aramalarda mali belgelere ve bilgisayar, cep telefonu vb. dijital materyallere el konuldu.

15 MİLYAR TL ZARAR

Akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi.
Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TL olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi.
Operasyon kapsamında arama ve gözaltına alma işlemleri devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 15:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83