Alanya'da Jandarma öğrencilere trafiği aşıladı

Alanya’da jandarma ekipleri, ‘Trafik Dedektifleri’ projesi kapsamında ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere trafik eğitimi verdi.

Alanya'da Jandarma öğrencilere trafiği aşıladı
Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri  ‘Trafik Dedektifleri’ projesi kapsamında, Güzelbağ Mahallesi İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Proje kapsamında öğrencilere eğitim veren ekipler, trafik kazalarının en aza indirilebilmesinin ve sorunun kalıcı olarak çözülmesinin eğitimden geçtiğini vurguladı. Öğrencilere verilen eğitimlerde, özellikle kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin takılması, trafik ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde durdu. 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK 

Yapılan araştırmalarda kazalarda, emniyet kemeri takmanın ölümleri yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını belirten jandarma, öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verdi.  Öğrenciler, emniyet kemerinin olası bir kaza anında nasıl çalıştığını göstermek üzere emniyet kemeri takılmış özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtularak, emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak anlatıldı. Jandarma trafik ekipleri, eğitim öğretim dönemi boyunca ‘Trafik Dedektifleri’ projesi kapsamında öğrencilere eğitim vermeye devam edecekleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 18:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83