Alanya'da 'Mit Ajanıyım' diyerek insanları dolandırdı

Alanya'da 'Mit Ajanıyım' diyerek insanları dolandırdı
Alanya'da iş insanlarına kendini MİT ajanı olarak tanıtıp onları dolandırdığı iddia edilen S.S. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı dolandırıcılık konusunda SMS yoluyla hemen hemen her gün vatandaşları uyarmasına rağmen Alanya'da ilginç bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Uzun süredir Alanya'da ikamet eden S.S. bazı iş insanlarına kendini direkt Cumhurbaşkanlığı'na bağlı çalışan MİT görevlisi olarak tanıtıp "işlerini çözeceği" vaadiyle dolandırdı. Bir iş insanın devam eden otel yatırımları ile ilgili yaşadığı sıkıntıları çözeceği vaadinde bulunan S.S. 150 bin ve 85 bin olmak üzere toplamda 235 bin TL para istedi ve o parayı oğlu M.S.'nin hesabına göndermelerini sağladı.

GERİ İSTEYİNCE HEM TEHDİT ETTİ HEM ŞİKAYET ETTİ

Sorunlarının çözülmediğini gören iş insanı, şüpheli S.S.'yi çağırarak parasını geri istedi. S.S. parasını geriye isteyen iş insanını "Ben Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan MİT görevlisiyim" diyerek tehdit etti. Bununla da yetinmeyen S.S. parasını geri isteyen iş insanını işyeriyle ilgili başta CİMER ve Alanya Belediyesi'ne yüzlerce dilekçe yazarak şikayet etti. Şikayetlerden bıkan iş insanı, şüpheli S.S.’nin kendisini dolandırdığı iddiasıyla belgelerle birlikte Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Alanya'da çok sayıda iş insanını bu yöntemle dolandırdığı iddia edilen S.S., Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı. Dün mahkemeye çıkarılan S.S.'nin "Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık suçunu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren, müşteki beyanı, tanık beyanı, müştekinin şüpheliye para gönderdiğine dair dekontlar gibi somut delillerin dosyada bulunduğu, şüphelinin suçtan kurtulmaya dönük beyanlarına itibar edilmediği" belirtilerek tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan şahıs Alanya L Tipi Cezaevine gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 21:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83