Alanya'da ses gelmeyen evinde ölmek üzereyken kurtarıldı

Alanya’da yalnız yaşayan yaşlı bir kadından haber alamayan komşuları polise ve 112 acil ekibine haber verdi. Ekiplerle birlikte eve giden mahalle muhtarı ve komşular, yaşlı kadını yatağından düştüğü için hareket edemediğinden ölmek üzereyken buldu.

Alanya'da ses gelmeyen evinde ölmek üzereyken kurtarıldı

Alınan bilgiye göre olay sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir evde gerçekleşti. Henüz ismi öğrenilemeyen ve evinde tek başına yaşayan yaşlı bir kadından 4 gündür haber alamayan komşuları polis ekipleri ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ekipleri, eve çilingir yardımıyla girdi. Yaşlı kadının yatağından düştüğü için hareket edemediğini ve ölmek üzere olduğunu gören sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk müdahalenin ardından yaşlı kadın ambulansla civarda bulunan bir hastaneye götürüldü. Hastanede tedavisi devam eden kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“YALNIZ YAŞADIĞINI BİLDİĞİNİZ YAŞLI KOMŞULARINIZLA İLGİLENİN”

Yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet mahallesi Muhtarı Musa Akın, “Cumhuriyet mh yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan bir yaşlı teyzenin evine sesgelmiyor diye ihbar üre polis ve 112 ekibi ila gittiğimiz de yaşlı kadını yaklaşık 4 gündür yataktan düştüğü ve ölmek üzere ilken bulduk hastaneye kaldırarak tedavi altına alındı Evi yaşan maz halde olduğu için Alanya belediysi sosyal yardımlaşma Müdürlüğü’nce temizlendi belediye başkanımızdan ve emeği geçen herkezden allah razı olsun evinde yalnız yaşayan komşunuz varsa lütfen sık sık kontrol edin haber alamazsanız polise bildirin” dedi.

banner111

 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83