Alanya'da uyuşturucu tacirlerine şok ceza! 119 yıla mahkum edildiler

Alanya'da 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklu yargılanan sanık 15 sanıktan 3’ü beraat ederken 13 sanık ise toplam 119 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya'da uyuşturucu tacirlerine şok ceza! 119 yıla mahkum edildiler
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde ilçe genelinde yapılan çalışmalar kapsamında teknik ve fiziki takibin ardından sokak satıcılarına yönelik düzenlenen geçen yıl 16 Ocak’ta operasyonlarda Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hayati S., Şaban B., Burhan G., Muammer Ç., Fatih Ç., Adem D., Cemal K., Feyzullah N., Metin K., Muhterem T., Mahmut T., Özkan T.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalara ruhsatsız av tüfeği, 80 adet uyuşturucu hap, bir miktar eroin, 1.70 gram metamfetamin, satışa hazır vaziyette 500 gram esrar, uyuşturucu ticaretinde kullanılan hassas terazi ve uyuşturucu içiminde kullanılan 2 adet cam düzenek, 5 adet pipet ele geçirildi. Jandarmadaki ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 şüpheli ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan Alanya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Tutuklu yargılanan 12 sanık Alanya 1’i Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşına çıktı.  Sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanıklar savunmalarında üzerlerine atılı suçu kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.  Mahkeme heyeti ‘Uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan tutuklu yargılanan sanık Özkan T., Adem D., ve Feyzullah N.’ye 8'er yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezası, Fatih Ç.’ye 10 yıl 5 ay hapis ve 20 bin 820 TL, Cemal K.'ye 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin TL, Muammer Ç.,Hayati S. ve Metin K.'ya  15'er yıl 7 ay 15 gün hapis ve 31 bin 240 TL, Mahmut T.'ye ise 25 yıl hapis ve 37 bin 500 TL adli para cezası verirken, Şaban B., Burhan G. ile Muhterem T. beraatına karar verdi. Duruşmanın ardından 9 sanık tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2019, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83