Alanya'daki dev yangın söndürülemiyor

Alanya'daki Sapadere Kanyonu'nda çıkan orman yangını rüzgar nedeniyle Gazipaşa ilçesi Yeniköy Mahallesine doğru yön değiştirdi.

Edinilen bilgiye göre, Alanya’nın Sapadere Kanyonu mevkiinde bugün saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yaklaşık 30 hektara yayılan yangına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. Yangına, 1 uçak, 4 helikopter, 32 arazöz, 3 dozer ve orman işçileri müdahale ediyor. 

Yangının büyümesi nedeniyle jandarma ekipleri yerleşim yerlerini tahliye etmeye başladı. Zirvede yangına müdahale eden kara ekipleri ise yangından dolayı geri çekildi. Zirvede ise bir arazöz yangının içerisinde kalarak kullanılmaz hale geldi. Orman işçilerinin de yaralandığı belirtilirken bölgeye ambulans sevk edildi. Yangına bölgeye sevk edilen iş makineleri de müdahale etmeye başlarken, yangını söndürme çalışmaları yoğunlukla havadan devam ediyor. Jandarma ekipleri ise Sapadere bölgesine giden yolları sivil geçişlere kapadı.

Bölgede yaşayan Ali Rıza Uyar, 2 saat önce yangın ihbarı geldiğini ve kaçın talimatı verdiğini söyledi. Uyar, "Yangın son derece büyüdü. Yapacak bir şey kalmadı. Yangının olduğu yerden aşağı tarafa kaçtık ve bekleyin diye talimat ettiler. Yaralılarında olduğu söyleniyor" dedi.

YANGIN YÖN DEĞİŞTİRDİ

Alanya'daki Sapadere Kanyonu'nda çıkan orman yangını rüzgar nedeniyle Gazipaşa ilçesi Yeniköy Mahallesine doğru yön değiştirdi.

Alanya’nın Sapadere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Sapadere Kanyonu bölgesinde rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler yerleşim yerlerini tehdit etti. Jandarma ekipleri bölgeye giriş-çıkışları kapatırken, yangın Gazipaşı’nın Yeniköy Mahallesine doğru yön değiştirdi.

Yangına, Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz, dozer ve itfaiye ekipleriyle 3 yangın söndürme helikopteri, bir uçak ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83