Alanya'daki tapu personelinin dikkati çeteyi çökertti

Alanya'daki tapu personelinin dikkati çeteyi çökertti
Alanya’da hayatını kaybeden yerleşik yabancıların gayrimenkullerine sahte belgelerle sahip olmak isteyen emlak çetesi çökertildi. Şanlıurfa, Mersin ve Alanya bağlantılı çalışan çeteyi Alanya Tapu Dairesi’nde görevli personellerin dikkati yakalattı.

Alanya Tapu Dairesi’ne Şanlıurfa ve Mersin’den yapılan online tapu müracaatı üzerine evrakları incelemeye alan Alanya Tapu Müdürlüğü personeli çelişkileri fark etti. Tapu memuru Recep Kurtluk’un durumu bildirmesi üzerine incelemeyi derinleştiren Alanya Tapu Müdürü Fikret Aymaz ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarıtaş, satışı talep edilen Kestel Mahallesi’ndeki 2 daire ile Mahmutlar’da satışı istenen 5 milyon liralık villanın sahiplerinin hayatını kaybettiğini belirledi.
Ölen kişilerin yerine kimliklerini kullanarak başka kişilerin satışçı gibi hazır edileceğini belirleyen görevliler durumu emniyet güçlerine bildirildi. Müracaatçı şahıslar takibe alındı ve tapu dairesine ulaşmaları beklendi. Alanya’daki 2 daire ve 1 villanın Urfa ve Mersin Tapu Dairesi’nde satışının yapılması sırasında şebeke elemanları kıskıvrak yakalandı. Alanya Tapu Dairesi görevlilerinin dikkati emlak çetesinin çökertilmesini sağlarken, zanlılar gözaltına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 23:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83