Alanya denizlerinde asayiş berkemal

Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı fazla yolcu taşıyan tekneleri ve kaçak avcılık yapanları denetleyerek, yasalara uymayanlara yasal işlem başlattı.

Alanya denizlerinde asayiş berkemal
Geçen seneye göre nispeten hareketli geçen bu yılki turizm sezonunda başta günübirlik tur tekneleri ile parasailing tekneleri olmak üzere denize elverişlilik ve Deniz Turizm İşletme belgelerinde belirtilen kapasitelere göre fazla yolcu alanlara yoğun denetim yapıldı. Alanya Sahil Güvenlik TCSG-92 Komutanlığı ekiplerince insanların can güvenliğini ilgilendiren hususlara özellikle dikkat edilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

BALIKÇILARA UYARI

Alanya bölgesinde yaygın olan yanlış bilgi neticesinde Yazılı Orkinos Balığı için Palamut ya da Çingene Palamutu gibi isimler söyleyen amatör balıkçıları da uyaran Alanya Sahil Güvenlik ekipleri, “2 farklı tür olan Yazılı Orkinos ve Palamut balıklarının büyüme, üreme ve ömür döngüleri farklı olup 4/1 ve 4/2 Numaralı ticari ve amatör amaçlı su ürünlerini düzenleyenler tebliğlere göre farklı boy limitleri bulunmaktadır. Bu yanlış bilgi yüzünden Yazılı Orkinos yavrularının kıyılarda yoğun olduğu Ağustos – Eylül aylarında amatör balıkçılar tarafından tekne arkasında sırtı/çapari gibi yöntemlerle aşırı miktarda ve boy sınırı altında Yazılı Orkinos avcılığı yapmaktadır. Alanya Kaymakamımız Mustafa Harputlu tarafından emirler doğrultusunda ve denetimlerimiz esnasında bahse konu olayla ilgili avcılığı yapanlara yasal işlem uyguluyoruz” dediler.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 16:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83