Alanya’da avokado hırsızlığı! Tam 1 milyon Lira...

İddianın sahibi Avokado üreticileri. Hırsızlardan yaka silken üreticiler “Avokado ve muz bahçelerine dananan hırsızlara karşı önlem alınsın.” dediler.

Alanya’da avokado hırsızlığı! Tam 1 milyon Lira...
Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Başkan Yardımsıcı Mehmet Sarıkadıoğlu ve Munasip Üye Muslu Kaplan, Haberin Manşeti programında Gaye Coşkun’un canlı yayın konuğu oldular. Türkiye’nin tek avokado üretim birliği olması nedeniyle dikkat çeken Alanyalı üreticiler, son yıllarda avokado üretiminin ekili alan olarak muzla rekabet eder duruma geldiğini, avokadoyu artık sermaye sahiplerinin üretir hale geldiğini söylediler.

Avokado üreticilerinin en büyük sorunu ise bahçelere dadanan hırsızlar. Başkan Hilmi Sevilgen “En büyük sorun hırsızlar. Terör gibi bir şey” diyerek üreticinin bu konuda büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Sevilgen şöyle dedi: Sıkıntımızın bir tanesi  hırsızlık. Avokado üreticileri olarak muzculara faydamız oldu. Muz çalınmıyor bir süredir. Ama artık muzcular seraları beklesinler. Çünkü avokado bitti ve hırsızlar muz çalmaya balayacak. Hırsızlığın cezası yok. Çalındığı  zaman önce  size soruyorlar “Bahçenizin keranı örtülü mü?” Hhırsıza bir şey sorulmuyor, bahçe kenarı örtülü mü? köpek  var yazısı var mı? diyorlar. Yakalıyoruz hırsızı, biz içeride ifde verirken hırsız üreticiden önce dışarı çıkıyor. Anlatamıyoruz. Bahçeciler çok kızgın ve mağdur. Şu an bahçeden ürün çalma çok büyük sorun. Resmen PKK gibi  bir şey. PKK bitti Türkiye’de, ondan sonra gelen en büyük sorun hırsızlık. Birlik olarak tek istediğimiz, yakalanan hırsızın cezalandırılması. Çit bile çeksek çiti makasla kesiyorlar.” dedi.

'1 MİLYON LİRALIK ÜRÜN ÇALINDI'

Canlı yayına telefonla bağlanan üretici Ramazan Zeybek ise özellikle bu yıl hırsızlık olaylarının üreticiyi ciddi düzeyde mağdur ettiğini söyledi. Zeybek “1 milyon lira değerinde ürün çalındı” diyerek canlı yayında yöneticilerden hırsızlık olaylarına karşı çözüm istedi. Üretici Ramazan Zeybek şöyle konuştu “Böyle bir program yaptığınız için size teşekkür ederiz. İnsanlar artık bıktı. Artık bahçemize giremiyoruz. Devlet savaşırken, millet hırsızlık yapıyor. Başımız belaya girecek ne yapacağımızı bimiyoruz. Belediye Başkanı, Kaymakam, Jandarma’dan yardım istiyoruz. Hırsıza karşı çare istiyoruz. Önceden kameralar vardı yollarda, kaldırıldı. Yeniden konulsa belki çözüm olur. Şimdi avokado ürünü bitti muz çalınıyor. Abartmıyorum ama belki 1 milyon liralık avokada çalındı Alanya’da.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83