Alanya’da eş zamanlı baskın: 5 tutuklama

Alanya’da uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı baskında uyuşturucu madde, tabanca, tüfek ve mermiler ele geçirildi.

Alanya’da eş zamanlı baskın: 5 tutuklama
 
Alanya Cumhuriyet Başsavcılğı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak’ suçlarından Alanya’da uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarının önlenmesine yönelik olan başlatılan çalışmada Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimize verilen talimat uyarınca şüphelilerin Antalya’dan uyuşturucu temin ettikleri, Alanya ve mahallelerinde vatandaşlara torbacı olarak satışını yapan şüphelilere cumhuriyet başsavcılığımızın talimatı ile 17 Temmuz 2018’de planlı faaliyet başlatıldı.

Planlı faaliyet kapsamında yapılan çalışmada E.D. ve S.B. adlı şahısların liderliğinde, şüphelilerin temin ettikleri uyuşturucu maddeleri yerli ve yabancı şahıslara temin ettikleri tespit edilmiş, faaliyet esnasında 10 şüpheli şahsın yapılan teknik ve fiziki takibi neticesinde toplam 18 şüpheli, 40 gram kubar esrar, 30 gram skunk, 65 gram eroin ve 6 gram sentetik uyuşturucu hap  ile birlikte ele geçirilmiş, cumhuriyet başsavcılığımızca mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 5’i bu süreç içerisinde tutuklanmıştır.

Cumhuriyet başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce diğer şüpheliler M.M, M.D, M.Ş. O.E isimli 5 şüphelinin yakalanması amacıyla 13 Kasım 2018 tarihinde saat 06.00’dan itibaren Alanya’da 5 ayrı adreste eş zamanlı arama yapılarak , aramada 5 hedef şahıs ile 2 gram eroin, 10 gram kubar esrar, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği,  15 adet av tüfeği fişeği, 9 adet kuru sıkı tabanca mermisi ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiş olup şüpheliler hakkında arama, el koyma ve gözaltına alma kararları verilmiştir. Şoruşturma kapsamında 10 şüpheli hakkında soruşturma icra olmuştur” ifadelerine yer verildi." denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 12:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83