Antalya'da flaş FETÖ operasyonu: 25 gözaltı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yarısının gaybubet evlerinde gizlendikleri, diğer yarısının da kurdukları şirket aracılığıyla sohbet yapıp, bu eve kaynak sağladıkları tespit edildi.

Antalya'da flaş FETÖ operasyonu: 25 gözaltı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan zanlılara yönelik bu sabah 18 ev ve 5 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında bir üniversitede görevli öğretim üyesi doçent, sorumlu düzeyde imam, Bank Asya Şube Müdürü ile örgütün derneklerine ait eğitim kurumlarında görev alan öğretmenlerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLE-DER) sorumlularından bedensel engelli M.T. de gözaltına alındı. M.T., getirildiği polis merkezinde merdivenlerden tekerlekli sandalyesi ile taşındı. 
Gözaltına alınan şüphelilerden 12'sinin örgüte ait gaybubet evlerinde yakalandığı bildirildi. Diğer şüphelilerin ise gaybubet evlerini ayarlayan ve bu evlere kuryeler aracılığıyla para dağıtan kişiler olduğu, ayrıca paravan şirket kurup burada yaptıkları sohbetlerle gaybubet evlerine kaynak sağladıkları ileri sürüldü. Aralarında kadınların da bulunduğu 25 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83