Azeri eski koca iki çocuğunun annesine Antalya'da kabusu yaşattı

“Tekrar evlenelim” diyerek Antalya’ya getirdiği eski eşine iddiaya göre fuhuş yaptırmak isteyen şahıs, direnince iki çocuğunun gözü önünde saçlarından sürükleyerek 11’inci kattan atmaya çalıştı. Eski eşinin elinden kurtulan ve iki çocuğuyla ortada kalan kadına site sakinleri sahip çıktı.

Azeri eski koca iki çocuğunun annesine Antalya'da kabusu yaşattı
Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaşayan ilkokul öğretmeni 30 yaşındaki Sevinç Kerimova, 5 yıl önce eşi reklam ajansı sahibi Elmir A.'dan (34) şiddet gördüğü için ayrıldı. Türkiye’de yaşayan Elmir A., bir ay önce “Her şey güzel çok olacak senin için. Çocuklarıma bakacağım, sizin başınızda duracağım” diyerek genç kadını 8 ve 6 yaşındaki 2 çocuğuyla birlikte Antalya’ya getirdi. Elmir A., Muratpaşa ilçesinde bir siteye yerleştirdiği eski eşine eve getirdiği adamlarla iddiaya göre fuhuş yaptırmak istedi. Kendini odaya kilitleyen Azeri kadın tecavüzden kurtuldu ama şiddet görmeye başladı. Elmir A., fuhuş yapmak istemeyen genç kadını iki çocuğunun gözü önünde defalarca yumruklayıp, ardından saçlarından sürükleyerek 11’inci kattaki dairenin balkonundan atmaya çalıştı. Eski eşinin elinden kurtulup komşularına sığınan Kerimova, Azerbaycan’ın Antalya ve İstanbul Konsolosluğu’nu arayıp yaşadıklarını anlattı. Ülkesine dönmek için yardım isteyen kadın, “Bizim böyle bir hizmetimiz yok” cevabı üzerine polisi arayarak, karakola gidip eski eşinden şikayetçi oldu. Azeri kadına çağrılı koruma, Elmir A. hakkında da uzaklaştırma kararı verildi. 

"Komşularının desteğiyle ülkesine döndü"
 
Uyguladığı şiddetin ardından kaçan Elmir A.'nın Türkiye’de Azeri vatandaşı başka bir kadınla evli olduğu ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan Elmir A., bu kez telefonla eski eşinin ailesini arayıp Sevinç Kerimova’yı öldürmekle tehdit etti. Vücudundaki morluklarla ve iki çocuğuyla ortada kalan Kerimova’ya ise komşuları sahip çıktı. Aralarında para toplayarak otobüs bileti alan site sakinleri, Azeri kadını ülkesine gönderdi. 
Yaşadığı korku dolu günleri anlatan Sevinç Kerimova, “Eski eşimle şiddet uyguladığı için ayrılmıştık. Çenemi ve dişimi kırmıştı. Bu nedenle Azerbaycan’da bir yıl hapis cezası almıştı. Bir ay önce yanımıza gelerek ‘Sizin başınızda duracağım. Çocuklarıma bakacağım. Her şey çok güzel olacak, eşyalarını sat Antalya’ya gidelim’ dedi. Bir kadın mutlu olmayı, çocuklarının analı babalı büyümesini ister. İnandım geldim ama bir öğretmen olarak söylemeye utandığım şeylerle karşılaştım” dedi. 

"Misafirlerimi güzel ağırla dedi" 

Eski eşinin ilk olarak yanında getirdiği 4 bin dolara el koyduğunu anlatan Sevinç Kerimova, "Bana ‘Sen buraları bilmiyorsun, parayı bana ver bozdurup getireyim’ dedi. Parayı verdim ama bir daha geri vermedi. Eve hiçbir şey almıyordu. İki gün sonra telefonda birisiyle konuştu. Bana ‘Misafir gelecek. Onu iyi bir şekilde ağırla. Güler yüzle karşıla’ dedi. Akrabasıdır diye düşündüm. Eve tanımadığım bir adamı getirdi, kendisi gitti. Adam evde iç çamaşırıyla dolaşmaya başladı, bana tuhaf tuhaf bakmaya başlayınca çocuklarımı alıp kendimi odaya kilitledim” dedi. 

Eski eşinin eve daha sonraki günlerde başka adamlar getirmeye başladığını ve bunun üzerine tartıştıklarını kaydeden Kerimova, “Kollarımdan tuttu yatağa fırlattı. Sonra üzerime çıkıp tüm gücüyle yumrukladı. Ayaklarıma tekmeler attı. Ardından saçımdan sürükleyerek balkona götürdü, beni aşağıya atmaya çalıştı. Bunların hepsi çocuklarımın gözü önünde oldu. Elinden kurtulup komşularıma sığındım. Polisi ve konsolosluğu aradım ama konsolosluk yardım etmedi. Beni ve ailemi hala telefonla tehdit etmeye devam ediyor” diye konuştu. 

"Karşı koymasam fuhşa sürükleyecekti" 

Şikayet için karakola gittiğinde eşinin 6 ay önce başka bir kadınla evlendiğini öğrendiğini anlatan Sevinç Kerimova, “Daha önce yazışmalarını görmüştüm ama arkadaşı olduğunu düşünmüştüm. Karşı koymasaydım beni fuhuşa sürükleyecekti. Komşularım sahip çıkmasaydı beni öldürecekti. Onların sayesinde hayattayım. Ülkeme dönüyorum ama korkuyorum. Biliyorum ki ben rahat bırakmayacak. Sesimi tüm dünya duysun istiyorum. Benim gibi binlerce kadın şiddet görüyor. Bu şiddet dursun artık. Ülkem bana sahip çıksın” ifadelerini kullandı. 
Annesinin maruz kaldığı şiddete tanık olan 8 yaşındaki Zeynep ise, “Benim babam çok kötü bir insan. Bizi buraya getirdi iyi yaşayacaksınız diye. Babamın sözüne inanıp geldik ama burada onun dediği gibi değildi. Gözümün önünde annemi dövüyordu. ‘Neden vuruyorsun baba vurma’ dedim. O da 'Benim sözümü dinlemedi' dedi yine yaptı. Annemi kurtarmak için onu dışarı attım, kapıyı kilitledim. Benim anneme yardım edebilir misiniz? Bir daha şiddet görmesin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 11:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83