Bahçıvana çarpıp ölümüne sebep olan Rus sürücü ortadan kayboldu

Üç ay önce otomobiliyle çarptığı yaşlı adamın ağır yaralanmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan, bahçıvanın ölmesi üzerine de hakkında yakalama kararı çıkartılan Rus kadın sürücü kayıplara karıştı.

Bahçıvana çarpıp ölümüne sebep olan Rus sürücü ortadan kayboldu

 Edinilen bilgiye göre, 364 promil alkollü olduğu iddia edilen Rus uyruklu Angelina Mikhaylovna S. 13 Mayıs tarihinde bisikletle evine gitmekte olan 6 çocuk babası Mehmet Akburak’a otomobille çarptı. Ağır yaralayan yaşlı adamı kaza yerinde bırakıp kaçan Angelina Mikhaylovna S. polis tarafından yakalandı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Angelina Mikhaylovna S. serbest bırakıldı. Mehmet Akburak’ın kazadan 78 gün sonra vefat etmesi üzerine ailesi, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Angelina Mikhaylovna S.'nin tutuklanmasını talep etti. Savcılık, kadının yakalanması için müzekkere çıkardı ancak adrese giden polisler, kadının buradan ayrıldığını tespit etti.

banner111

"Adalete güveniyoruz"

Kazanın olduğu günlerden beri Rus sürücünün tutuklanması gerektiğini iddia eden Akburak'ın eşi Hatice Akburak "Eşim 3 ay yoğun bakımda yattı toprağa vereli 10 gün oldu ama bu kadın yakalanmadı. Yakalanmasını istiyoruz" derken, kızı Sibel Şimşeker de tepkisini "Ben üç ay boyunca hamile halimle babamın başında bekledim. Babam öldüğü gün hemen savcılığa karakola her yere bildirdik ama kadın kaçtı. 10 gündür o kadın neden yakalanamıyor? Savcılığa gittim o savcı izinli diyorlar, öbür savcı ben bakalım diyor. Türk adaletine biz güveniyoruz ama Türk adaleti bize neden böyle yapıyor? Kadın hakkında yakalama kararı çıktı ama bulunamıyor. Kadın olaydan sonra buralardaydı. İçkisini içiyormuş, sarhoş biçimde dolaşıyormuş. Restoranlarda görenler var. Neden yakalanmadığını çok merak ediyoruz. Türk adaletine güveniyoruz. Bizim savcılarımız bize sahip çıkmayacaksa kim sahip çıkacak?" sözleriyle dile getirdi.
13 Mayıs günü bahçıvan olarak çalıştığı otelden çıkıp bisikletiyle evine gitmekte olan 67 yaşındaki Mehmet Akburak, arkadan gelen cipin çarpmasıyla 14 metre ileri fırlamış ve ağır şekilde yaralanmıştı. Akburak, kafatası, boyun kemiği omuz kemiği, leğen kemiği ve sağ kolunda kırıklarla hastaneye kaldırılırken, kaza yerinden kaçan 32 yaşındaki Angelina Mikhaylovna S. polis tarafından kısa sürede yakalanmış ve yapılan alkol ölçümünde 364 promil alkollü olduğu saptanmıştı. Kazada da tamamen kusurlu bulunan kadın, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 13:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83