Belediyeci mi, haraçcı mı?

Alanya'da son günlerde artan tefeci olaylarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Kendisinden zorla haraç istenilen bir şahıs savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayda Alanya Otogar personelinin de bulunduğu iddia ediliyor.

Belediyeci mi, haraçcı mı?
Alanya Adres/Özel Haber
Alanya'nın gündemine son günlerde tefeciler ve haraç çeteleri oturdu. Haksız kazanç sağlayan şahıslara göz açtırmayan emniyet güçleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen tefeci operasyonunda 6 kişiyi gözaltına almıştı. Olayın arkasından kısa bir süre geçmesinin ardından kendisinden haraç istenilen bir şahıs savcılığa suç duyurusunda bulundu. Alanya Otogar Müdürlüğü Personeli A.A.'nın da içinde bulunduğu iddia edilen haraç çetesi, hakkında yapılan suç duyurusunu Alanya Adres ele geçirdi.

'İSTANBUL'DAN GELDİK, TEFECİLİK YAPIYORUZ'

Yapılan suç duyurusunda ki iddialar ise kan dondurdu. Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Adlarını Orhan ve Anıl olarak beyan eden iki kişi beni arayarak bir arkadaşım hakkında benimle görüşmek istediklerini söylediler. Alanya Adliyesinin orada bulunan bir kafede onlarla buluştuk. Bana İstanbul'dan geldiklerini ve günlük yüzde 1 faizle kart tefeciliği yaptıklarını söylediler. Arkadaşımın kendilerine üç yüz bin TL borcu olduğunu paranın da bende olduğunu söylediler. Kendilerine paranın bende olmadığını söyledim ancak bana 'Biz bu parayı almadan geri dönmeyiz. Bizim paramızı öde istediğin yere de şikayet et." dediler. Bende emniyete suç duyurusunda bulunmaya gidiyordum ancak siyah bir araçla beni Kipa Kavşağına kadar takip ettiler ve oradan ayrıldılar.

'BİZ PARAMIZI SENDEN ALIRIZ'

Daha sonra bu şahıslar arkadaşımın evinde olduklarını ve beni yüzleştirmek istediklerini söylediler. Arkadaşımın Küçükhasbahçe Mahallesinde bulunan evine gittiğimde 80 veya 100 kişinin orada olduğunu gördüm. Hepsi alacaklı olduğunu söylüyordu. Arkadaşıma "Bu adamdan alacağın var mı? diye sordular. O da herkesin içinde 'Alacağım yok' dedi ve ilk etapta korktuğu için öyle bir yalan söylediğini belirtti. Bunun üzerine benim üzerime yürüdüler ve 'Yalan söylüyor, para sende ve biz paramızı senden alırız." dediler. 

'OTAGAR MÜDÜRÜ HARAÇ İSTEDİ'

Bunun üzerine olay yerinde bulunan Alanya Otagar Müdürlüğü görevi yapan A.A. bana "Tamam senin borcun olmayabilir ancak sana yüz bin TL haraç kesiyoruz, bu parayı ödeyeceksin." dedi. Yanındaki şahıslarda bu parayı biz zorla almasını biliriz, "ya seve seve ödersin ya da zorla alacağız." diyerek beni tehdit ettiler. A.A. ve Yunus isimli şahıslar elimdeki İphone6 marka cep telefonunu aldılar. Kimle görüştüğümü incelediler.

'BENİM AMCAM SAVCI' 

O esnada polis baskın yapınca telefonu geri verdiler, geri çekildiler. Polis üst araması yaptı ve kimse şikayetçi olmayınca 100 kişilik bu grubu dağıttı. Bu dağılmadan 15 dakika sonra avukatımı arayarak "O adam bizi arayacak ve paramızı verecek yoksa biz almasını biliriz" diyerek avukatımı da tehdit etmişler. Avukatım Savcı Beyin yanında olduğunu belirtince de 'Benim de amcam savcı; savcı, hakim kurtarmaz onu." demişler.

Şahıslar araçla takip ederek ve telefonla devamlı olarak bizi sıkıştırmakta ve borcum olmadığı halde haraç almak istemektedirler." 

İfadelerin ardından mağdur durumdaki şahıslar, olayda geçen isimlerden şikayetçi olduklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83