Bir derneğe kapatma, 22 göreve iade var

Alanya Kaymakamlığı, Olağanüstü Hal bilançosunu açıkladı. Yaşanan darbe girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına kast eden, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) ve diğer terör örgütü ile mücadele devam ediyor. İlgili Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın çalışması sonucunda 22 kamu çalışanı göreve iade edildi, bir dernek ise kapatıldı.

Bir derneğe kapatma, 22 göreve iade var

 22 KAMU GÖREVLİSİ GÖREVİNE İADE EDİLDİ

banner111
Alanya'da 259 Kamu görevlisi açığa alınırken, bunların 22'si görevine iade edildi. Dün ise İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile bir derneğin faaliyeti durduruldu. İlgili Bakanlıklar, Antalya Valiliği ve Alanya Kaymakamlığı titiz çalışması sonucunda 22 kamu çalışanı görevine iade edildi.

DERNEK FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda; milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen 'Alanya Demokratik Özgür Öğrenci Derneği'nin Antalya Valiliği 37561 sayılı onayı ile faaliyetleri 3 ay süreyle durduruldu. Derneğe, gerekli tebligatlar yapıldı.

FETÖ/PDY OPERASYONUNDA SON DURUM

Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) ve diğer terör örgütü ile mücadele esnasında; 259 kişi açığa alınırken, 169 kamu görevlisi devlet memurluğundan çıkarıldı. FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde; 44 kişi tutuklanırken, 1 kişi de gözaltında bulunmakta.

KAYMAKAM TANRISEVEN “HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Her türlü terör örgütü ile mücadelenin süreceğini söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: “Devletin kurumlarına sızmış olan her türlü terör örgütü ile Kanun Hükmünde Kararname ve yasalar çerçevesinde elbirliği içerisinde mücadele ediyoruz. Alanya'da şu ana kadar 259 Kamu görevlisi açığa alınırken bunların 22'si görevine iade edildi. Ayrıca bir derneğin de faaliyetleri 3 ay süreyle durduruldu. Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenen ilkeler ve hukuk çerçevesinde çalışmalar titizlikle yürütülecek. Bu mücadele esnasında suçlu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmek için de azami gayret sarf ediyoruz. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. Bununla ilgili şikayet dilekçesi verenlerin dilekçelerini ilgili kurumlara gönderip inceletiyoruz. Çalışmalar neticesinde suça bulaşmamış görevlilerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Suça bulaşmamış kişiler ile ilgi gerekli incelemeler yapıldıktan sonra görevlerine iade ediliyor.”

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 13:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83