Dağda mahsur kalan Rus kardeşlere nefes kesen kurtarma operasyonu

Antalya'da patika yoldan çıktıkları dağdan inerken biri 30 metreden düşen, diğeri mahsur kalan 13 ve 15 yaşlarındaki Rus uyruklu iki çocuk, itfaiyenin nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı. 30 metreden düşerek yaralanan çocuk Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Dağda mahsur kalan Rus kardeşlere nefes kesen kurtarma operasyonu
Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde Antalya'da yerleşik olarak yaşadıkları öğrenilen Rus uyruklu 13 yaşındaki Mark Eletski (12) ve Boris Eletski(13) yaşındaki iki kardeş, Antalyanın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'nde patika yoldan Altınyaka Dağı'na çıktı. Bir süre sonra dağdan inmeye çalışan çocuklardan Mark Eletski, yaklaşık 30 metre yükseklikten aşağı düştü. Kardeşi Boris Eletski ise 150 metre yükseklikteki dağın orta kısmında mahsur kaldı. 
Çocukların sesini duyan çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, UMKE, polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik uğraşı sonucu dağda mahsur kalan Boris Eletski, önce beline bağlanan iple yukarı çıkartılmak istendi ancak arazi şartları buna izin vermeyince yine bir itfaiye ekibinin kontrolünde beline ip bağlanarak aşağı indirildi. Bu arada baygınlık geçiren çocuk, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alındı. 30 metreden düşerek yaralanan Mark Eletski ise olay yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.
Olayı gören vatandaşlar, çocukların yardım feryatlarını duyduklarını söyledi. Bölge halkından çobanlık yapan yaşlı bir kadın ise, çocukların dağa yanlış yerden çıktığını, o yüzden mahsur kaldıklarını öne sürdü. Çocukların hangi amaçla dağda bulundukları henüz tespit edilemedi.
Her iki çocuğun da Antalya'da yerleşik yaşadığı ve ilkokul öğrencileri olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 16:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83