Darbeci general Alanyalı çıktı

15 Temmuz Darbe Girişimi başarısız olunca kendisini rehin aldırtan general meğer Alanyalıymış.

Darbeci general Alanyalı çıktı

 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hakkında derdest edildiği şeklinde fotoğraflar yayınlayan, daha sonra ortaya çıkan yeni görüntülerde ise rehin pozu verdiği anlaşılan Tümgeneral’in  Alanyalı olduğu ortaya çıktı.

banner111
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasına göre; FETÖ Çatı İddianamesi sanıklarından, dönemin Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı Tümgeneral Baki Kavun, ihanet girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca, darbeciler tarafından derdest edilmiş gibi kurmaca görüntü vermiş. Görüntülerin sahteliğini ortaya koyan belgeler ise Genelkurmay’daki kamera kayıtları. Kamera kayıtlarını tek tek inceleyen savcılık, darbecilerin Baki Kavun’a dokunmadıklarının tespit etmiş, Kavun’un kalkışma gecesi birçok kez darbecilerle aynı karelerde yer aldığı belirtilmişti iddianamede.
Kamera kayıtları ile tanık ve diğer şüphelilerin ifadelerini dikkate alan savcılık, darbenin engellenmesi için hiçbir girişimde bulunmayan Tümgeneral Baki Kavun’un, darbecilerle birlikte hareket ettiğini, girişimin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, gözlerini bağlatıp, ellerini kelepçeleterek kendisini darbe karşıtı gibi göstermek istediğine kanaat getirmiş ve tutuklanmıştı.
Tümgeneral Baki Kavun, Tuğgeneral olarak görev yaptığı 2010 yılından trafik kazası geçiren ağabeyi ağır yaralanmış, kazada yengesi vefat etmişti. Baki Kavun’un o tarihlerde cenaze için Alanya'ya geldiği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 19:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83