FETÖ ve PKK'lıları yutdışına kaçıran 3 kişi yakalandı

FETÖ ve PKK terör örgütüne mensup kişilere sahte pasaport düzenleyerek yurt dışına kaçmalarını sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ ve PKK'lıları yutdışına kaçıran 3 kişi yakalandı
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri son zamanlarda göçmen kaçakçılığı suçlarından yapılan yakalamalarda FETÖ/PDY ve PKK terör örgütüne mensup kişilerin yurt dışına kaçma girişiminde bulunduklarını belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından sahte pasaport ve sahte nüfus cüzdanıyla havalimanından yurt dışına çıkmaya çalışanlar hakkında istihbarat alan ekipler harekete geçti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kaçakçılığı organize edip, şüphelilerin transferini ve konaklamasını sağlayan, pasaport işlemlerini takip ettiği ileri sürülen Ç.A., S.Ö., ve Ş.D. takip sonucunda Afyonkarahisar’da gözaltına alındı. 3 şüpheli ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak,’ ‘Göçmen kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Sahte pasaport yöntemi

Ekipler sahte pasaport ve sahte kimlikle yurt dışına kaçış işleminin de nasıl yürütüldüğünü deşifre etti. Yurt dışına kaçırılmaya çalışan kişilerin genellikle FETÖ ve PKK bağlantısı olduğu veya kesinleşmiş ağır cezalarının bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin yurt dışından çalınan genellikle de Almanya’ya ait gerçek pasaportların İstanbul’da yetkisiz kişilerce üzerine fotoğraf yapıştırıldığı ve sahte kimlik bilgileri yazılarak yurt dışına kaçmak isteyen kişilerin boy ve yaş aralığına dikkat edilerek sahte pasaportların oluşturulduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83