Haluk Levent Ayşenur için Alanya Adliyesi'nde

Ayşenur Güven davası için Alanya'ya gelen Haluk Levent, "Ve buradayız Alanya’da.. 1. Ağır Ceza’da az sonra duruşma başlayacak.. Ayşenur’un ailesinin yanındayız. Biz kazanacağız. Ayşenur rahat uyuyacak!" dedi.

Haluk Levent Ayşenur için Alanya Adliyesi'nde
Alanya’da küçük yaşlardan itibaren amcasının oğlu S.S. tarafından cinsel istismara maruz kalan ve intihar eden Ayşenur’un davası bugün yapılıyor.
Alanya’da yaşayan Ayşenur Güven, küçük yaşlardan itibaren amcasının oğlu sanık S.S. tarafından cinsel istismar eylemlerine maruz bırakılmış ve bu durum Ayşenur’un evlenerek bir çocuk sahibi olmasından sonra da devam etmişti. Ayşenur daha fazla bu duruma katlanamayarak bir intihar mektubu, eşi ve çocuğunu geride bırakarak intihar etmişti.
Olayın ardından sanık S.S. hakkında yerel mahkemede 14 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 14. Ceza Dairesi başkanı ile bir üyenin aynı yöndeki muhalefet şerhine rağmen, 2’ye karşı 3 oy ile “sanık tarafından suçun işlendiğine dair şüpheden uzak kesin bir delil bulunmadığı” gerekçesi ile bozulmuş ve sanık S.S. için beraat kararı verilmişti.

ALANYA HALKI İSYAN ETTİ

Sanığın beraat etmesi sonrası Alanya halkı adeta ayaklandı. İlk önce Alanya ardından Antalya ve tüm Türkiye’deki yüzlerce avukat ve vatandaş duruma tepki gösterdiler. Sosyal medyada Ayşenur için adalet isteyen vatandaşların sesi ile bir çok avukat davayı tekrar gündeme taşıyarak sanığın ceza alması için dava açtılar.

HALUK LEVENT OLAYA EL ATTI

Bu gelişmeler sonrası Ahbap Derneği’nin kurucusu olan ve yaptığı yardım ve sosyal çalışmalarla tüm Türkiye’nin gönlünde büyük bir yere sahip olan Haluk Levent duruma el attı. Avukatlarını Ayşenur davası için yönlendireceğini belirten Haluk Levent ve sevenleri Ayşenur içinbüyük bir mücadeleye giriştiler.

“AYŞENUR RAHAT UYUYACAK”

Ayşenur’un davası bugün Alanya Adliyesi’nde görülecek. Sanığın tekrar ceza alması için onlarca avukat davaya katılacak. Alanya halkının sesini duyan Haluk Levent’te bugün Alanya’ya geldi. Davayı bizzat takip etmek için Alanya’ya gelen Haluk Levent, “Ve buradayız Alanya’da. 1. Ağır Ceza’da az sonra duruşma başlayacak. Ayşenur’un ailesinin yanındayız. Biz kazanacağız. Ayşenur rahat uyuyacak!” dedi.

HALUK LEVENT ‘E SEVGİ SELİ
Duruşma öncesi Alanya Adliyesi önünde Ayşenur G.'in annesi Emine baba Mustafa Sezer ile görüşen Haluk Levent, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Ayşenur’un yanında olacağının sözünü verdiğini belirtti. Levent, “Ben bu işin peşini bırakmayacağım demiştim. Herkes onun çektiği acılar için ve kadınlık onuru için burada, bende buradayım. Ben şunu çok iyi biliyorum. Biz ne olursa olsun ve direneceğiz ve kazacağız” dedi. Alanya’da pek çok vatandaş seslerini duyarak Alanya’ya kadar gelen ve büyük bir mücadeleye girişen Haluk Levent’e yoğun ilgi gösterdiler. Ayşenur için elini taşın altına koyan Haluk Levent’e Alanya halkı teşekkür etti. 

BABA SEZER: ADALETE GÜVENİYORUM

Anne Emine Sezer, üzüntüsünden dolayı konuşamazken, baba Mustafa Sezer ise adalete güvendiklerini aktardı. Baba Sezer, “Adalet istiyorum ve lütfen bu kanunları yapan kişilere medya aracılığıyla seslenmek istiyorum. Bu kararlar yapılırken bin kere düşünsünler bir kere karar versinler. Bu kararlar verilirken, ödül verilir gibi değil suçlunun hak ettiği gibi cezalar verilsin. Ben adalete güveniyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 11:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83