Hırsızı ucuza sattığı bilgisayar yakalattı

Polis, iş yerinden dizüstü bilgisayar çalan hırsızı, satış ilanının verildiği site üzerinden müşteri gibi davranarak yakaladı.

Hırsızı ucuza sattığı bilgisayar yakalattı
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son bir hafta içerisinde Kepez ve Muratpaşa ilçelerindeki diz üstü bilgisayar hırsızlığının artması üzerine geniş çaplı araştırma başlattı. Çalışmalar sırasında internet üzerinden satış yapılan bir ilanda dizüstü bilgisayarın düşük fiyatla satıldığı belirlendi. Satıcıyla irtibata geçen ekipler, müşteri gibi davranarak bilgisayarı inceledi. Bilgisayarın Teomanpaşa Mahallesi'ndeki bir emlakçıdan çalındığı tespit edildi.

Satıcının da bilgisayarı aynı siteden bir iki gün önce satın aldığını belirtmesi üzerine polis ekipleri, ilk satıcının, hakkında daha önceden çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunan 31 yaşındaki M.D. (31) olduğunu belirledi. Evinde gözaltına alınan zanlı ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Zanlının son 1 haftada 2 iş yerinden daha diz üstü bilgisayar çaldığı ve Kızılarık Mahallesi’nde de H.B. (20) isimli kadının cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çaldığı belirlendi. Şahsın, iş yerlerinden çaldığı ve alışveriş sitesi aracılığıyla satmaya çalıştığı 5 dizüstü bilgisayar sahiplerine teslim edildi. İfade işlemleri tamamlanan şahıs adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 15:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83