Kumar için Alanya merkezli holding kurmuşlar

Adana'da tombala oynatmak için, dernek, kooperatif, kahvehane, siyasi parti ve en son holding kuranlara yönelik 22 ayda gerçekleştirilen 169 operasyonda 2 bin 39 kişiye tombala oynamaktan para cezası kesildi, 394 kişiye kumar oynatmaktan adli işlem yapıldı.

Kumar için Alanya merkezli holding kurmuşlar

 Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın Adana Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmasının ardından göreve gelen Cengiz Zeybek, Adana'da tombala yöntemiyle kumar oynayan ve oynatanlara savaş açtı. 

banner111
Zeybek göreve başlar başlamaz Ahlak Büro Amirliği'ndeki büro amiri ve diğer polisleri değiştirerek yeni bir yapılanmaya gitti. Bu yapılanmanın ardından ahlak polisleri dernek, kooperatif ve kahvehane görünümü adı altında tombala oynatanlara neredeyse her gece operasyon yapmaya başladı. Bu nedenle iş yerleri kapanan ve tombala oynatamayan zanlılar bu kez Güven Parti Adana İl Başkanlığı'nı alarak siyasi parti çatısı altında tombala oynatmaya başladı. Ancak ahlak polisi yılmadan bu partiye her gün operasyon düzenledi. Bunun üzerine siyasi parti bu kez partinin ilçe başkanlıklarını açtı. Ancak polis yine operasyonlarına devam etti. Tombalacılar Güven Parti'yi kapatıp Milliyetçi İrade Yükseliş Parti il başkanlığını kurdu. Ancak tombalacılar bu partiyi kurarak da polisin elinden kurtulamadı. Polis bu partiye de sayısız baskın düzenledi. Tombalacılar bir süre siyasi partiye ara verirken bu kez de Çukurova Eğlence Kültür ve Konaklama İş Sendikasını (Çek-İş) kurup burada tombala oynatmaya başladı. Ancak polis bu sendikaya da baskın yaptı. Sendika valilik tarafından mühürlendi. Ancak buna da çare bulan tombalacılar, binaya başka bir yerden kapı yapıp bu kez de Geleceğin Türkiye Partisi Adana İl Başkanlığını kurdu. Ancak polis bu partiye de baskın yaparak tombalacıların kumar oynatmasına izin vermedi. Tombalacılar son olarak bir holdingin Adana şubesini açtı. Antalya'nın Alanya ilçesinde kurulan holding kuruluşunda bingo lotto şans oyunlarını oynatabilir izni aldığı için polis bir süre operasyon yapıp malzemelere el koydu ancak holding mahkeme kararıyla malzemeleri geri aldı. Ancak polis yılmayarak holdinge de art arda operasyon yaptı. En son yapılan operasyondan sonra holding binası kumar oynatıldığı gerekçesiyle 90 gün kapatıldı. Adana polisi yaklaşık 22 ayda tombalacılara 169 operasyon yaptı. Bu operasyonlarda tombala oynayan 2 bin 39 kişiye Kabahatlar Kanunu'na göre kişi başı 2015 yılında 208; 2016 yılında 219'ar lira para cezası verildiği 394 kişiye ise kumar oynatmaktan adli işlem yapıldığı öğrenildi. 
Tombala oynayan ya da oynamaya çalışanlara karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83