MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KOMİSYONU KURULDU

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatı doğrultusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde “Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar ile Mücadele” komisyonu kuruldu.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KOMİSYONU KURULDU

 Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar ile mücadele komisyonu ilk toplantısını, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında Kaymakamlık Toplantı salonunda yaptı.

banner111
TANRISEVEN: MADDE BAĞIMLILIĞI’NI ÖNLEME POROJELERİ ÜRETECEĞİZ

Toplantıda konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'da özellikle gençlerin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunması gerektiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven, madde bağımlısı olan kişilerin tedavisi yapılarak sosyal hayata entegre edilmesi için gereken çalışmaların yapılmasını istedi. Komisyonun belirli aralıklar ile İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde çalışma yapacağını belirten Kaymakam Tanrıseven, madde bağımlılığı ile ilgili birebir çalışma yapılmasını istedi. Kaymakam Tanrıseven, “Madde bağımlılığını önleme ve mücadele ile ilgili projeler üreteceğiz ve sistemli bir şekilde çalışma yapacağız. Özellikle aileler, gençler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Üniversitelerle işbirliği içerisinde çalışarak bu sorunla el birliği ile mücadele edeceğiz” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar ile ilgili toplantıda, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba da komisyonla işbirliği içerisinde çalışma yapacaklarını belirttiler. Güvenlik güçleri zararlı maddeleri kullananların başında gençlerin geldiğini ve maddeye alışma devresinde önüne geçilmesi gerektiğini söylediler. Güvenlik kuvvetlerimizin temsilcileri, üretilecek projeler ile gençlerin topluma kazandırılacağını söyleyerek her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler. 

ÇELİK: AİLE İÇİ EĞİTİME BAŞLIYORUZ

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ise konuşmasında, böyle bir komisyonun kurulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Çelik, Alanya’nın çok kozmopolit bir şehir olduğunu belirterek madde bağımlılığının önüne geçmek için ailelerin de bilgilendirmesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Sosyal Hizmet Merkezi olarak bizler aile içi eğitime başlıyoruz. Elimizden gelen bütün gayretimizle çalışacağız” dedi.

Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar ile ilgili toplantıya Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka,  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83