Muhtar: 4 ay önce başvurduk, kimse ilgilenmedi

16 yaşındaki Khadija Sadiqi'nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Muhtar: 4 ay önce başvurduk, kimse ilgilenmedi
Alanya bugün 16 yaşındaki Khadija Sadiqi'nin ölüm haberi ile sarsıldı. Bahçeşehir Koleji 9. sınıf öğrencisi Afganistan uyruklu Khadija Sadiqi D-400 karayolu üzerindeki Mahmutlar ve Kargıcak Mahallesi arasında bulunan bir kavşakta karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. İsmail D. kontrolündeki aracın çarptığı öğrencinin ölümü başta Bahçeşehir Koleji olmak üzere tüm Alanya'yı yasa boğdu. 

Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top kazayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muhtar Top 4 ay önce bu kavşağa sinyalizasyon sistemi konulması gerektiği yönünde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını iddia etti. Muhtar Top bu kavşakla ilgili hiç bir çalışma yapılmadığını belirtti ve, "4 ay önce bu bölgeye döner kavşak ve sinyalizasyon sistemi yapılması müracatında bulunduk. Karayolları Genel Müdürlüğü araç sayımı yapacaklarını ve ona göre karar vereceklerini söylediler. Ancak 4 aydır hiç bir çalışma yapılmadı." dedi.

Başka kavşaklarla ilgili yaptığı müracatların onaylandığını ve sayımın ardından sinyalizasyon sisteminin yapıldığını ancak bu kavşağa yapılmadığını belirten Muhtar Top, "Diğer kavşaklardan 2 bin araç geçiyorsa bu kavşaktan 4 bin araç geçiyor. Ancak bu kavşağa hiç bir çalışma yapılmadı. Buradan karayollarına sesleniyorum: Acil bu kavşağa trafik lambası yani sinyalizasyon sistemi takılmalı. Bugün bir evladımızı daha kaybettik. Başka acılar yaşanmasın." dedi. 

D-400 karayolunda hergün kaza olduğunu belirten Muhtar Top, "Işıklandırma yok, alt geçitler de aydınlatma eksik, alt geçitler pislik içinde, üst geçit zaten yok. Ne yapsın insanlar?" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 14:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83