O ürünün 18 yaşından küçüklere satılması yasaklandı

Alanya'daki acı olay sonrası Antalya Valiliği 18 yaşından küçüklere çakmak gazı satılmasını yasakladı.

O ürünün 18 yaşından küçüklere satılması yasaklandı
Alanya'da geçtiğimiz günlerde acı bir olay yaşanmış ve 15 yaşındaki Eyüp Ayhan çakmak gazı çekmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 7'inci sınıf öğrencisinin küçük yaşta ölümü Alanya'da büyük şok etkisi yaratmıştı. 

Bu olay üzerine Antalya Valiliği bir karar alarak çakmak gazının marketlerde 18 yaşından küçüklere satılmaması kararını aldı. Karar Alanya'da işletmelere de ivedi bir şekilde tebliğ edildi. 

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından bakkal, market, büfe gibi ilgili işletmelere tebliğ edilen karar şu şekilde:  “Antalya il sınırları içerisinde çocuklara ve gençlere solumak ve koklamak yolu ile bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelerin çocuklara erişimini önlemek, onları bu maddelerden uzak tutmak ile amacı dışında satışını engellemek için Antalya il sınırları içerisinde 18 yaşından küçük çocuklara, kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması yasaklanmıştır." 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83