ÖLEN MANKENİN BABASINDAN ŞOK İDDİALAR

Ölen mankenler kraliçesinin babasından şok iddialar Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2010 yılında bilinmeyen bir nedenle villanın terasından düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, kızının ölümünün ardından 17 ay hiçbir şey yapılmadığını, bu zaman diliminin ise delillerin karartılmasına sebep olduğunu söyledi. Acılı baba, "Sosyal çevresi geniş olan ve ekonomik gücü iyi olan kişiler sanki öldürme hakları varmış gibi cinayet işliyorlar. Bu davaları kendi lehlerine çevirebilmek için mücadele ediyorlar. Zaman zaman da kazanıyorlar" dedi.

ÖLEN MANKENİN BABASINDAN ŞOK İDDİALAR
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2010 yılında turizmci Ahmet B.'ye ait villanın terasından belirlenmeyen bir nedenle düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, hayatını kaybeden kadınların acısının çok çabuk unutulduğunu söyledi. Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurarak öldüren Lokman Barış Ç.'nin yargılandığı davanın duruşmasına katılan ve duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Baş, kızı Aslı Baş'ın düşmesi ile ilgili delillerin karartıldığını ileri sürdü.

"24 DURUŞMADAN HERHANGİ BİR KARAR ÇIKMADI"

Bugüne kadar görülen 24 duruşmadan herhangi bir karar çıkmadığını söyleyen Baş, "24'üncü duruşma bitti, 25'inci duruşmaya hazırlanıyoruz. Mahkeme heyeti İzmir Adli Tıp'tan fotoğraflar istedi. Gücüm yettiği kadar bu davaları takip etmeyi düşünüyorum. Sosyal çevresi geniş olan ve ekonomik gücü iyi olan kişiler sanki öldürme hakları varmış gibi cinayet işliyorlar. Bu davaları kendi lehlerine çevirebilmek için mücadele ediyorlar. Zaman zaman da kazanıyorlar. Adaleti kendi lehlerine sonuçlanacak şekilde yanıltmaya çalışıyorlar. Davamızda tutuklu bulunan sanıkların hepsini bıraktılar" diye konuştu.

"JANDARMANIN GİZLİ TUTTUĞU KONUŞMA KAYITLARI VAR"

Türk adaletine güvendiklerini söyleyen Yavuz Baş, "Biz güveniyoruz ama 6 yıldır süren bir davamız var. Bu davada jandarmanın gizli tuttuğu konuşma kayıtları var. Bunu anlamak mümkün değil. Davanın ilk 17 aylık döneminde hiçbir şey yapılmadı. Bu zaman dilimi delillerin karartılmasına sebep oldu. Keşif yapılmadı, 1,5 yıl tutuklu bulunan şüpheliler, uzun süren tutukluluk nedeniyle serbest bırakıldı. Cinayetten 1,5 yıl sonra adliyeye dilekçe vermeye gittiğimde, savcı sekreterinin yanında bana 'Jandarmaya git şikayetçi değilim diye dilekçe ver' dedi. Bir savcı benim durumumdaki bir insana, 'davacı değilim diye dilekçe ver' diyebilir mi? Böyle bir adli yargılamayı böyle bir adaleti ben anlamıyorum. Biz şuan çok mağdur durumdayız" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 21 Temmuz 2010'da Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83