Sapadereli'nin büyük endişesi

Sapadere başlayan büyük yangının çıkış nedeni hazırlanan raporda yüksek gerilim hatları olarak belirtildiği öğrenildi. Ancak Sapadre halkının raporun değiştirileceği yönünde korkuları var.

Sapadereli'nin büyük endişesi
alanyaadres.com/Özel Haber
30 Haziran Cuma günü Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde çıkan yangın büyüyerek devam etmiş 2 gün boyunca kontrol altına alınamamıştı. Sapadere, Tırılar, Beldibi, Fakırcalı, Başköy gibi bir çok mahalle de binlerce hektar ormanlık alan yanarak kül olmuştu. Yangında sadece ormanlar değil bazı vatandaşların evleri ve tarım alanları da büyük zarar görmüştü. 

Günlerdir Alanya'da merak edilen konulardan birisi de yangının çıkış nedeniydi. Yangının çıkış nedenini araştırmak üzere bir heyet kurulmuş incelemelere başlamıştı. Alanya Adres'in edindiği bilgilere göre heyetin hazırladığı raporda yangının yüksek gerilim hatları, elektrik telleri yüzünden çıktığı iddia edildi. Vatandaşın zararının karşılanması için oldukça önemli olan bu konuda top böylece CLK'ya atılmış oldu. Rapora göre hatlar oldukça eski ve bakımsızdı. Yangın ihtimaline karşı ise hiç bir önlem alınmamıştı. 

Vatandaş korkuyor

Evleri ve tarım alanları zarar gören vatandaşların bir çoğuda yangının çıkış nedeni olarak elektrik hatlarını görüyor ancak vatandaşların birde endişesi var. Raporun değiştirilmeye çalışıldığını iddia eden vatandaşlar, suçun kendilerine atılmasından tedirgin. Vatandaşların yaktığı ateşlerden ve anızlar sebebiyle yangının çıktığı yönünde raporun değiştirilmeye çalışıldığını iddia eden vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. Yangının çıkmasında sorumlu kimse bir an önce belirlenmesini ve zararlarının karşılanmasını isteyen vatandaşlar, raporun da hemen açıklanmasını istiyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 10:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83