Savcıdan o otelciye tesettür soruşturması

Otelinde tesettürlü müşteri ağırlamak istemediği için bazı gazete ve sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilen Antalyalı otelci hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Savcıdan o otelciye tesettür soruşturması
Komşumuz Manavgat ilçesinde bulunan Club Grand Aqua Hotel'in sahibi Fethi Yımaz Sezer hakkında ''nefret ve ayrımcılık'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

TCK 122'DEN SORUŞTURMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Yeni Şafak gazetesinde çıkan bir haber üzerine Club Grand Aqua Hotel'in sahibi Fethi Yılmaz Sezer hakkıda soruşturma başlattı. Gazeteyolculuk.net'te yer alan habere göre, Yeni Şafak'taki haberi referans alan savcılık, Sezer’in ifadelerinin, “nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen TCK’nın 122. maddesinde yer alan “Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım yapmak” ve TCK’nın 216’ıncı maddesindeki “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

SEZER'İN GAZETEYE VERDİĞİ DEMEÇ

Fethi Yılmaz Sezer'in Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada, ''O havuzlar yeri geliyor asitle yeri geliyor klorla temizleniyor. Haşemalı bayanlar ise bütün gün haşemalı olarak gezdikten sonra yıkanmadan havuza giriyor. Diğer türlü olsa yıkanarak havuza girecekti. Havuza girmeden mutlaka yıkanmalıdır. Müşterilerimiz değişik bakıyor. Tesettürlü otel var gitsin orada girsin.'' dediği belirtilmişti.

SOSYAL MEDYADA DA HEDEF GÖSTERİLDİ

Yılmaz, kimi gazetelerin yanı sıra bazı sosyal medya hesapları tarafından da hedef gösterildi. Utanç Günlüğü adlı twitter hesabı, Fethi Yılmaz Sezer'in ''düzenbaz'' olduğu şeklinde tweetler attı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83