TEFECİLİKTEN 5 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

Alanya 5. Asliye Ceza Mahkemesi, işadamı İncekum Petrol Sahibi Ahmet Cinas'a tefecilik yaptığı gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapis ve 30 bin TL para cezası verdi.

TEFECİLİKTEN 5 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

 alanyaadres.com/Özel Haber

banner111
Alanya'nın İncekum Mahallesi'nde Petrol Ofisi işletmecliği ve değişik alanlarda ticari faaalyette bulunan İşadamı Ahmet Cinas hakkında Alanya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıldır süren tefecilik davası sonra erdi. Alanya Adres'in ele geçirdiği ve 5. Asliye Ceza Mahkemesi 21 celse süren dava sonunda gerekçeli kararını açıkladı. İşadamı Ahmet Cinas'ın kazanç elde etmek amacıyla faizle para verdiği böylelikle tefecilik suçunu işlediğini belirten mahkeme, TCK'nın 61'inci maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, kişi sayısı ve alınan para miktarını dikkate alarak Ahmet Cinas'ın 3 yıl 6 ay hapis ve bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 

15 TRİLYONLUK SENET ELE GEÇİRİLDİ

Bir suçun icrası kapsamında değişik zamanlarda bir kişiye aynı suçun birden fazla işlenmesi ve birden fazla kişiye karşı fiilin gerçekleştirilmesi nedeniyle sanık Ahmet Cinas'a verilen ceza TCK'nın 43/1-2 uyarınca 2/4 oranında artırırak 5 yıl 3 ay hapis ve bin 500 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme, Ahmet Cinas'ın olumsuz kişilik özellikleri itibariyle hakkında kanaat oluşmadığından TCK 62 maddede düzenlenen takdir indirim nedenlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. Cinas'ın kasıtlı suçtan dolayı hapis cezasına mahkum olması nedeniyle hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar TCK 53/1-a, b, c, d ve e bentlerindeki hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına, koşullu salıverilmesi halinde kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından hak yoksunluğunun sona erdirilmesine, Cinas'a verilen  1500 günlük adli para cezasının TCK 52 gereğince sanıkların ekeonomik ve diğer şahsi halleri gözönünde bulundurularak takdirin alt sınırından yani 20 TL'den olmak üzere para cezasına çevrilerek (1500x20) 30.000 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, sanığın gözaltında geçirdiği sürenin TCK 63 uyarınca cezasından mahsubuna, Cinas'ın ev ve iş yerinde yapılan adli arama işleminde el konulan 2 adet alacaklısı Ahmet Cinas olan 4000-3300 TL bedelli senet ve ekinde bulunan ödeme protestosu kıymetli evrak, 1 adet ajanda, 4 adet borçlusu Osman Özel Yağmurlu olan 120-120-120 YTL ile 15.450.000.000 TL bedelli senet aslı, 1 adet tutanak başlıklı belge (Ahmet Cinas'ın ev ve işyerinde yaplan aramada ele geçirilen) asıllarının delil olarak dosya arasında saklanmasına karar verdi. 

OLAYIN GEÇMİSİ

Alanya Petrol İstasyonu sahibi Ahmet C.'ın tefecilik yaptığını iddia eden bir kişi polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, savcılıktan alınan kararla C'ın ev ev ve iş yerinde arama yaptı. Polis yaptığı aramada, 9 milyon TL değerinde 39 senet, 36 çek, bir çoğu C'ın yakınlarının adına düzenlenen 36 tapu, 4 satış sözleşmesi, bir vekaletname, bin 700 adet mermi ve tütünle karıştırılmış bir miktar esrar maddesi ele gçirmişti. Evraklarda adları yazılı kişilerle irtibata geçen polis, ifadelerini aldığı 18 kişinin şikayet dlekçeleriyle birlikte Ahmet C'ı 'Tefecilik yaparak haksız kazanç elde etmek, uyuşturucu madde bulundurmak ve zorla senet imzalatmak' suçlarından adliyeye sevketmişti. Yüzde 8 ile 15 arasında faizle para verdiği ileri sürülen Cinas'ıni üzerine atılı suçları kabul etmediği, mağdurların bazılarının ilçeyi terk ettiği öğrenildi. Ahmet Cinas o zaman çıkarıldığı mahkemece 50 bin TL kefaletle serbes kalmıştı. 

Polis o zaman Cinas'ın evinde ve iş yerinde yakalanan çek, senet, tapu, mermi ve uyuşturucu maddeyi böyle sergilemişti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 18:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83