Turizm sezonu öncesi sahte içkiye büyük darbe

Antalya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin düzenlediği Antalya merkezli eş zamanlı operasyonla sahte içki imalatı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. Operasyonda 437 adet sahte içki, 187 litre alkol, 7.040 adet sahte bandrol, 1 adet alkol metre ve 7 bin 470 adet alkol yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Turizm sezonu öncesi sahte içkiye büyük darbe

 Antalya polisi, turizm bölgesi olması sebebiyle çok sayıda içkili eğlence mekanı bulunan ve geçmiş dönemlerde kaçak/sahte içki kullanımından meydana gelen ölüm olayların önlenmesi amacıyla bir dizi operasyon başlattı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kaçak/sahte içki üretimi yaparak içkileri piyasaya süren şahıs ve organizasyonlara yönelik yaklaşık 3 aydır yürütülen projeli teknik takip ve izleme çalışmalarının sonunda önceki gün düğmeye basıldı. Burdur ve Isparta'yı da kapsayan Antalya merkezli eş zamanlı operasyonda aralarında sahte içkileri insan sağlığına zararlı şekilde üreten şahıslar ile içkilerin satılmasını sağlayan içkili eğlence mekanları, restoran ve bar sahiplerinin de bulunduğu 12 şahıs gözaltına alındı. 

banner111

437 şişe sahte içki, 7 bin 40 sahte bandrol 

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahısların ikamet, işyeri, araç ve depolarında yapılan aramalarda 437 adet sahte içki, 187 litre alkol, 7.040 adet sahte bandrol, 1 adet alkol metre ve 7.470 adet alkol yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak/sahte içkilerin analiz raporlarında Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliğine uygun olmadığı ve insan sağlığına zararlı olduğu tespit edildi.
 
Olayla ilgili 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet Etmek suçundan gözaltında bulunan 12 şüpheli Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılıkça serbest bırakılırken, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi, 7 şüpheli ise tutuklandı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83