Yargıtay Alanya'yı sarsan çete davasını bozdu

Yargıtay Alanya'yı sarsan çete davasını bozdu
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6 Kasım 2017 tarihinde organize suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonu kapsamında tutuklanan 15 sanıklı dava Yargıtay’da bozuldu. Aralarında Erdal Akgün gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 15 kişinin hüküm giydiği dava yeniden görülecek.
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı 2018 yılında biz dizi operasyonlar yaparak organize suç örgütü üyesi oldukları iddiası çok sayıda kişiyi gözaltına almış, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamanın ardından 15 sanıktan 12'si, 5 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.  Buna göre, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne mensup olmak" ve "suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla nitelikli yağma ve nitelikli gasp" suçlamalarıyla yargılanan sanıklardan Erdal Akgün 20 yıl 5 ay, Adem Çevik 11 yıl 8 ay, Ahmet Arslan 14 yıl, Ali Turgay 10 yıl 10 ay, Ayhan Işık 13 yıl, Barış Zorlu 6 yıl 6 ay, Doğukan Yiğit 7 yıl 6 ay, Ejder Arslan 14 yıl, Faris Arslan 12 yıl, Nevzat Saral 7 yıl 7 ay, Okan Çetin 5 yıl ve Serhat Yeşilyuva 14 yıl hapis cezası almıştı.

DAVA YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Yerel mahkemenin kararının ardından sanık avukatları Yargıtay’a itiraz ederek davanın yeniden görüşülmesini istemişti. Yargıtay’da geçtiğimiz günlerde dava görüşüldü ve dava hakkında Esas’tan bozma kararı alındı. Erdal Akgün ve diğer sanıkların 5 ile 20 yıl arasında ceza aldığı dava yeniden görülecek.
  

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 20:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83