Yolunu kaybeden 3 kişiyi AFAD kurtardı

Antalya'da Güver Uçurumu mevkiinde bisiklet turuna çıkan 3 kişi rotasını şaşırıp kaybolunca AFAD ekipleri tarafından 5 saat 30 dakika sonra kurtarıldı.

Yolunu kaybeden 3 kişiyi AFAD kurtardı
Olay, saat 17.00 sıralarında Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Güver Uçurumu mevkiinde meydana geldi. Antalya Turkuaz Bisiklet Grubu'na üye 3 bisikletçi, sabah saat 09.00'da Antalya merkezden yola çıkarak Güver Uçurumu'nun olduğu bölgeye geldiler. 3 bisikletçi daha sonra ormanın derinliklerine doğru inmeye başladı. Öğle saatlerine doğru dönüşe geçen 3 bisikletçi akşam saat 17.00 sıralarında kaybolduklarını anladı. Bisikletçiler Cengiz Enç, Sena Tekgül ve Osman Karaca cep telefonu ile önce ailelerini aradı, ardından polis ve AFAD'a kaybolduklarını bildirdi. Yaklaşık 2 saatlik yürümenin ardından AFAD ekipleri 5 saat 30 dakika sonra 3 bisikletçiye ulaşarak kurtardı.
Yaşadıkları şoku üzerlerinden attıktan sonra bisikletçiler önce AFAD'a, ardından da kendilerini haber yapmaya gelen gazetecilere teşekkür etti.

Antalya'da amatör bisiklet gruplarından biri olduklarını belirten Cengiz Enç, "Çok sıkıntılı bir dönemdi. Bayramın son gününde eğlenmeye çıktık ama eğlencemiz kötü sonuçlandı. Normalde sürekli geldiğimiz bir rotaydı ama birbirine benzeyen orman yolunu karıştırdık. O yüzden zor duruma düştük. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, AFAD ve polis gelerek bizi kurtardı. Biz sabah saat 08.30 civarında Antalya merkezden yola çıkmıştık. Akşam saat 17.00-17.30 gibi yolumuzu şaşırdık. Kaybolduğumuzu anladığımız an ailelerimizi ve 155 ile AFAD'ı aradık. Yaklaşık 5-5.30 saat sonra bize ulaştılar" dedi.

“Telefonumuzun çekmesi bizi rahatlattı”

Kaybolduklarını anladıkları zaman panik yaptıklarını ifade eden Enç, "Sonuçta telefonumuzun çekmesi bizi fazlasıyla rahatlattı. İnternet çekmedi ama telefon sayesinde döndük. Yoksa bu gece dönme şansımız yoktu. Burası tamamen sıkıntılı bir yer. Buraya gelip giden, rotaları yapan arkadaşlar var. Bizi izleyecekler. Bizi şey yapacaklar. Oldu arkadaşlar yapacak bir şey yok. Sürekli geldiğimiz yer ama karanlığa kalınca yapacak bir şey yok. Allahtan telefon var" diye konuştu.

Bisikletçi Sena Tekgül ise çok yorgun olduğunu ve biran önce eve gidip dinlenmek istediğini söylerken, Osman Karaca da 10 numara macera yaşadıklarını belirterek, "Arayıp da bulamadığımız bir macera oldu. Keşke olmasaydı. Bu saate kadar rezil olduk" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83