ALKÜ Tıp Fakültesi coştu bi kere!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Hocaları hazırladıkları TÜBİTAK Projeleri ile üniversitenin gururu olmaya devam ediyor.

ALKÜ Tıp Fakültesi coştu bi kere!
ALKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan’ın ALKÜ'ye ilk TÜBİTAK projesini kazandırmasının ardından, ALKÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın GÜNAL’ın yöneticiliğinde hazırlanan TÜBİTAK Projesi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenecek olması ALKÜ’yü bir kez daha gururlandırdı.

Konu ile alakalı bilgiler vermek üzere ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın GÜNAL, "3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında "Eritropoietin, Darbepoietin-Alfa Ve Mircera'nın Fare Omurilik Hasarındaki Rejenerasyon Süreci Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılmalı Olarak İncelenmesi" konusundaki TÜBİTAK destekli çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.

24 ay sürecek ve TÜBİTAK tarafından 60 bin lira destek sağlanacak olan proje ile özellikle travma sonrası omurilik felci gelişen hastalarda iyileşme sürecini hızlandırabilecek ya da seyrini olumlu yönde etkileyebilecek moleküller ve metotlar araştırılacak. Fareler üzerinde gerçekleştirilecek araştırmalar neticesinde, elde edilen veriler ile iyileşme parametresi çok düşük ve yavaş seyreden sinirler üzerindeki etkilerin araştırılacağı proje ile bu alandaki tıbbi çalışmalara önemli destekler verilmiş olunacak.

“BU TÜR PROJELER BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Henüz yolun başında bir üniversite olunmasına rağmen konusunda uzman ve kaliteli hocaları ALKÜ’ye kazandırdıklarını ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Bu kazanımların meyvesi olarak da böyle güzel projelerin ALKÜ bünyesinde yapılacak olması bizleri çok gururlandırıyor.” dedi. Labaratuar alt yapısının oluşturulması ve eksiklerin bir an önce giderilerek bu tür araştırmalara zemin hazırlanması konusundaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı, “Yrd. Doç. Dr. Bora Doğan hocamızın ardından bir TÜBİTAK projesini daha Üniversitemize kazandıran ALKÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın GÜNAL’ı da tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

“BİLİME VE ALKÜ’YE DE KATKI SAĞLAYACAK”

Yönetici olarak görev aldığı proje ile iki yıl boyunca gerçekleştirilecek çeşitli araştırmalar ile bilim dünyasının yanı sıra ALKÜ’ye de katkı sağlanacağını dile getiren Günal, “Projemize destek veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş olmak üzere bana bu yolda desteklerini esirgemeyecek olan ekip arkadaşlarıma ve projemize destek veren TÜBİTAK’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83