ATSO'dan robotik kodlama eğitimi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, çocuklara ve gençlere yönelik “Robotik Kodlama” eğitimleri düzenleyeceklerini bildirdi.

ATSO'dan robotik kodlama eğitimi
ATSO’nun 2017 yılını “İnovasyon Yılı” ilan ettiğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Akademi tarafından 1 - 14 Ağustos 2017 günleri arasında Robotik Kodlama Eğitimlerinin düzenleneceğini kaydetti. Çetin, ATSO Eğitim Salonu’nda düzenlenecek eğitimlerin 7-10 ve 11-15 yaşlarına yönelik olmak üzere iki grupta gerçekleşeceğini söyledi.

Başkan Çetin, “Ülke olarak sanayileşme devrimini kaçırdık ve bugün halen bu gecikmenin bedelini ödüyoruz. En büyük 500 sanayi kuruluşumuz içerisinde bile yüksek teknoloji düzeyinde faaliyetini yürütenlerin oranı sadece yüzde 9’larda. Katma değerli üretim yapamıyoruz. Ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu süreci kaçırmayalım, geleceği yakalayalım. Bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı “kodlama”. Hangi ülke bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğretirse gelecekte o ülkeler başarılı olacak. Geleceği gören ülkeler kodlama eğitimlerini kampanya ile yaygınlaştırma derdindeler, birçoğunda bu eğitim müfredata girmiş durumda. Bizim de çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83