Dev kongrede bir Alanyalı sahne aldı

Zeka ve Yetenek Kongrelerinin beşincisi ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde yapıldı. Kongrede Bahçeşehir Alanya Kurucusu Burcu Haboğlu Baba konuşmacı olarak sahne aldı.

Dev kongrede bir Alanyalı sahne aldı
Türkiye’nin zeka ve yetenekle ilgili alanlardaki en önemli ulusal buluşması Zeka ve Yetenek Kongrelerinin beşincisi ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, ağırlıklı olarak öğretmen, ebeveyn ve eğitimci adayı öğrencilerin izleyici olduğu Kongre’ye Alanya’dan Bahçeşehir Koleji Alanya Kurucusu Burcu Haboğlu Baba’da konuşmacı olarak katıldı.

Farklılıklara Odaklanmak konu başlığı ile yapılan Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlediği 5'inci Zeka ve Yetenek Kongresi'nde Burcu Haboğlu Baba "Hayatta karşılaştığı zorlukları, farkındalıkları ve onlara dokunmayı" anlattı. Baba: öncelikle neden matematik öğretmenliğini neden seçtiğini, Bahçeşehir Koleji Alanya’yı neden kurduklarını ve eğitim işleyişi ile ilgili bilgiler aktardı. Burcu Haboğlu Baba, "Biz eğitimci olarak neyi ne için yaptığımıza ve neye ulaşmak istediğimize odaklandık ve eğitimci olarak üç nokta üzerinde durduk. Bunlar sırasıyla yaratıcılığın gelişimi, yılmaz bireylerin yetiştirilmesi, bilimsel bir metotla öğrencilerin bireysel özelliklerinin tespiti. Bunların tamamını matematik oluşturuyor matematiği ders olarak değil algılama sanatı olarak görmeliyiz böylece kendimizi daha iyi anlarız." dedi.
Bahçeşehir Koleji Alanya Genel Müdürü Cihan Baba yaptığı açıklamada; "Eğitimde fırsat eşitliğini savunan, Türkiye Zeka Vakfı gibi büyük kuruluşlara katkı sağlayan, bir kongrede Bahçeşehir Koleji Alanya kurucusu ve eşim Burcu Haboğlu Baba’nın yer alması Bahçeşehir Koleji Alanya ailesi olarak bizleri gururlandırdı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83