10 MİLYON TL'LİK ATM VURGUNU

Antalya merkezli 9 farklı ilde ATM’lere taktığı düzenekle başkalarına ait kartlar üzerinden 10 milyon TL tutarında haksız kazanç elde ettiği iddiası ile gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

10 MİLYON TL'LİK ATM VURGUNU

 Antalya Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde ATM’lere kredi ve bankamatik kartı kopyalama (skimming) cihazı yerleştirilerek vatandaşların kart bilgilerinin kopyalandığını belirledi. Antalya başta olmak üzere 9 farklı ilde yapılan çalışmalarda birbirleriyle bağlantılı olan 6 zanlı farklı tarihlerde yakalandı. Suçüstü yakalanan zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

banner111
ATM’DEN SAHTE KARTLA PARA ÇEKERKEN YAKALANDI

Yakalanan şüphelilere ATM cihazlarına kart kopyalama düzeneklerini temin ettiği tespit edilen ve 26 ayrı suçtan dolayı araması bulunan B.Ö. isimli şahıs, yaklaşık 2 aylık yapılan takip sonucu Burhanetttin Onat Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın ATM cihazında sahte banka kartları ile çekim yaptığı sırada Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince suçüstü yakalandı.
Yakalanan şüpheli şahsın Konyaaltı ilçesinde kiralamış olduğu bir daireyi kart kopyalama düzeneklerini ürettiği imalathaneye çevirdiği, şimdiye kadar başkasına ait banka kartlarından yaklaşık 10 milyon TL tutarında haksız kazanç elde ettiği ve çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği anlaşıldı.
Yakalanan şüphelinin üst – oto ve kiraladığı evinde yapılan aramada; çok sayıda ATM kart giriş yuvalarının yapımında kullanılan silikon kalıp, 2 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet başkası adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, 3 adet kart kopyalama cihazı, 77 adet manyetik şeritli kart, 2 adet hard disk, çok sayıda kalıptan çıkmış vaziyette farklı modellerde ATM kart giriş yuvası, çok sayıda gizli kamera ve ses kayıt düzeneği, çok sayıda hafıza kartı ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ATM’den sahte banka kartları ile çekim yaparken Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan B.Ö., sorgusunun ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. B.Ö.’nün adliyeye sevkinde yüzünü gazetecilerden saklaması dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83