100 milyon Euro'luk yatırımı yapmak için 10 yıldır bürokrasinin keyfinin çatmasını bekliyor

100 milyon Euro'luk yatırımı yapmak için 10 yıldır bürokrasinin keyfinin çatmasını bekliyor
THE Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, TGRT TV'de yayımlanan 'Ekonomide Doğru Hesap' proğramına katıldı. Yapmış olduğu ve yapacağı projeler hakkında programda bilgi veren Üstündağ, Gazipaşa'ya yapacağı otel için yatırım izni verilmemesinden dolayı yetkililere sitem etti. Bugüne kadar yapmış olduğu projeler içinde kendisini en çok heyecanlandıran yatırımın Gazipaşa otel projesi olduğuna dikkat çeken Üstündağ, satın almış oldukları araziye yaklaşık 10 yıldır 1 çivi bile çakamadıklarını belirtti. Gazipaşa'yı turizm merkezi yapma hayalini gerçekleştiremediğinden yakınan Üstündağ, ilçeye 100 milyon avroluk yatırım yapacağını söyledi. 14 bin yatak kapasiteli otel yapacağını programda anlatan Üstündağ, "Gazipaşa'yı gözde turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyorum. 2012 yılından bu yana ilçeye yatırım yapmak için mücadele veriyorum. Ancak yıllardır aynı sorunlarla uğraşıyorum. Alanya'da 900 civarı otel var. Gazipaşa'da hiç yok. Bu anormal bir durum. Bugüne kadar çok otel yaptık ama Gazipaşa'da çok heyecanlıyım. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sesleniyorum. Turizm ve Orman Bakanlığı arasında evraklarımız yaklaşık 10 yıldır gidip geliyor. Her şeyimiz resmi ve yasal. Arsa bize ait. Eksiğimiz yok. Bizim bu projemizi hayata geçirmemiz neyi bekliyor. Bürokrasinin çok uzun sürmesi yatırım yapmamızı engelliyor, ülke ekonomisi ve turizme büyük zarar veriyor" dedi.
 
BAKANLIKLAR TURİZME
DESTEK VERMELİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer bakanlıkların desteğini isteyen Üstündağ, bazı bölgelerde spor sahalarının belediye tarafından yapılarak turizme kazandırıldığına dikkat çekti. Gazipaşa projesinde 10 tane futbol sahası yapmayı planladıklarını anlatan Üstündağ, "Gazipaşa'da yapacağımız 10 futbol sahasını kendimiz inşaa edeceğiz. Bu tür sahaları normal şartlarda bakanlık desteği ile belediyelerin yapması gerekiyor. Örnek olarak Erzurum'da spor sahasını Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Ancak Gazipaşa'da biz yapacağız. Burada bir adaletsizlik söz konusudur. Yıllardır mücadele ediyorum. Yatırım yaparak ülke ve Gazipaşa ekonomisine katkıda bulunmak için çabalıyorum" diye konuştu.
 
BAŞKANLAR BİZİ
SÜREKLİ OYALADI

Araziyi ihale ile satın aldıkları 2012 yılında Gazipaşa Belediye Başkanı olan Cem Burak Özgenç'in, "İnşaatı akşam başlatacağız, sabah başlatacağız" diyerek 5 yıl kendisini oyaladığını anlatan Üstündağ, "Aradan yıllar geçti sonuç alamadık. Özgenç'ten sonra AK Parti'li Adil Çelik başkan oldu. O da 5 sene beni bekletti. Sonra bu dönem belediye başkanlığını AK Parti'den CHP'li Mehmet Ali Yılmaz aldı. Bakalım yeni başkan ne yapacak.  Sonuç ne olacak merak ediyorum. 10 yıldır aynı senfoniyi dinliyorum. Yer benim. Devletin yerini istemiyorum. Herşey kanuna uygun şekildedir. Sadece evraklar imzalanıp askıya çıkarılacak ve işi bitireceğiz" şeklinde konuştu.
 
İLÇE EKONOMİSİNE
CANLILIK GELECEK

Gazipaşa'ya 100 milyon avroluk yatırım yapacağını söyleyen Üstündağ, şöyle konuştu: "Yaklaşık 43 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak turizm tesisimiz ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda ciddi bir katkı sağlayacak. Tesisimiz 12 ay boyunca turizme hizmet verecek. Özellikle spor turizmi konusunda projelerimiz olacak. 5 bin metrekare alana konferans salonu yapacağız. 10 adet kapalı açık futbol sahası yapacağız. Bu antrenman sahaları yaz,kış hizmet verecek. Bu futbol sahalarını Türkiye 1.lig, 2.ligin yanı sıra Avrupadan futbol takımlarının da antrenman ve kamp yapabileceği şekilde inşaa edeceğiz. Bu şekilde Gazipaşa yatırımcılar ve ilçe halkı için cazibe merkezi haline gelecek. Otelde, tesisler, otel içinde ve bölgesinde yapılacak işyerleri ile birlikte 8 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz."  
  

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 09:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83