40 DERECE SICAKTA MISIR SATARAK 5 ÇOCUĞUNU OKUTTU

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan Hüseyin Bülbül, 20 yıldır sahillerde 40 derece sıcaklığın altında turistlere süt mısır satarak 5 çocuğunun üniversite eğitimi almasını sağladı.

40 DERECE SICAKTA MISIR SATARAK 5 ÇOCUĞUNU OKUTTU

 5 çocuk babası 66 yaşındaki Hüseyin Bülbül, 20 yıl önce Amasya’dan Aksu’nun Çamköy Mahallesine taşındı. Antalya’ya taşındıktan sonra işsiz kalan Bülbül daha sonra sahilde süt mısır satmaya karar verdi. Hergün 40 dereceye varan sıcakta 25 kilogram ağrılıkta süt kazanı ile 25 kilometre yol kateden Bülbül, süt mısırından elde ettiği kazançla hem evinin geçimini sağlıyor hem de 5 çocuğunun üniversite eğitimi almasını sağladı. Bülbül’ün çocuklarından Savaş Bülbül Elektronik Elektrik Mühendisliği Bölümü, Barış Bülbül Matematik Öğretmenliği Bölümü, Sinan Bülbül Biyoloji Bölümü, Benan Bülbül İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirirken İnan Bülbül ise Edirne Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıfta öğrenim görüyor.

banner111
"Bizim kimseye zararımız olmaz"
Mısır satmak için her gün sabah saat 08.00’de sahile geldiğini belirten Hüseyin Bülbül, "Günde 150 tane mısır satıyorum. Sabah saat 8.00’de sahilde satmaya başlıyorum akşam da saat 20.00’de evime dönüyorum. Mısırları ise 20 yıldır aynı kişiden para karşılığında alıyorum. Mısırları satarken istemeden de olsa otellerin güvenlik görevlileri ile çeşitli problemler yaşadım. Bir süre önce otellerin kendi plajlarına girmeme izin vermiyorlardı. Daha sonra onlar bana ben onlara alıştım. Sağolsunlar beni ve çocuklarıma gerekli yardımları sağladılar. Sonuçta biz de rızkımızı kazanıyoruz. Bizim kimseye zararımız olmaz" dedi.

"Rusya’dan turistin gelmemesinden yüzde 100 etkilendim"
Uçak krizinin ardından Rusya’dan turist gelmemesinden yüzde 100 etkilendiğini belirten Bülbül, "Rus turistlerin geldiği yıllarda günde 250-300 mısır satıyordum. Rus turist gelmeyince bu yıl 100-150 arasında mısır satabiliyorum. Turizmde Türkiye’nin tek kaderi Rus turisttir. Turizmde Rusya’dan başka dostumuz yok. Sadece turizmde değil normal hayatta da Rus vatandaşı ile evlenen çok sayıda gencimi var. Ruslar ile aramız bozulmasın" diye konuştu.

"5 çocuğumu üniversite okuttum"
Sezona Nisan ayında başladığını aktaran Bülbül, "Kasım ayında bırakıyorum. Geri kalan 4 ay işsiz bir şekilde bekliyorum. 20 yıldır kazandığım paralar ile 5 çocuğumu üniversite okuttum. Hepsi kendilerinin istediği en iyi bölümleri okudu geldi. Yeri geldi onlar da okurken yaz aylarında mısır satarak bana destek oldular. Herkese çocuklarını okutmasını tavsiye ediyorum. Eğitim hem bir ülkenin hem de bir insanın kaderi için en önemli unsurlarından biridir. Eğitimli ülkenin kalkınması her zaman daha kolay olur. Eğer ülkemizde eğitime gereken önem verilmiş olsa bu terör olaylarının hiç birisi olmaz."

"Çocuklarıma sadece 100 bin liraya yakın dershane parası ödedim"
Mısır satmak için bir günde yaklaşık 25 kilometre yol gittiğini belirten Bülbül, "Diğer tarafta 40 dereceye varan sıcaklıkta her gün 25 kilo mısır taşıyorum. 20 yıldır işime alıştım. Kimseye zararımız olmadan akşam evimize götürecek ekmeğimizi kazanıyorum. Eşim çalışmıyor. 5 çocuğum okudu. 4 tanesi şuan işe girdi. Bir tanesi de son sınıfta okuyor. Onların okuması benin en büyük onurum ve gururum. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan çocuklarımı okuttum. Şuanda tek giderim ev kiram ve diğer harcamalarım. Çocuklarıma sadece 100 bin liraya yakın dershane parası ödedim. 20 yıldır mısırdan kazandığım kazancımı çocuklarımın eğitimine yatırdım. Benim hayatta bir mısır kazanım var bir de kendim var. Başka sahip olduğum maddi bir şey yok" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 11:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83