70 hektar orman, 100 dönüm sera zarar gördü

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kumluca’nın Mavikent Mahallesi’ndeki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

70 hektar orman, 100 dönüm sera zarar gördü

 Belediye Başkanı Ümit Uysal, çıkan yangında 70 hektarlık orman alanıyla birlikte 100 dönüm seranın zarar gördüğü Kumluca’nın Mavikent Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. CHP Kumluca İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz’ün eşlik ettiği Başkan Uysal, ilçede ilk olarak Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven’i makamında ziyaret etti. Başkan Uysal, Göven’e geçmiş olsun dileklerini aktardı. 

banner111
Ziyaretin ardından yangın bölgesine geçen Başkan Uysal, burada yağından etkilenen mahallelilerle buluştu. Yanan orman alanları ve zarar gören seralarda incelemelerde bulunan Başkan Uysal, Kumluca’nın son dönemde orman yangınları başta olmak üzere birçok doğal afeti yaşadığını söyledi. Bölgenin aynı zamanda Türkiye’nin en önemli örtü altı sebze ve meyve, sera, üretiminin yapıldığını yer olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, şunları söyledi: 
“Türkiye’nin daha gelişkin bir afet mevzuatına ihtiyacı var. Bu insanlar üreten insanlar. İstedikleri şey de kredidir. Ancak bizim mevzuatımızın buna elverişli olmadığını görüyoruz. Yangından zarar gören insanlarımıza el uzatılması lazım. Hibe değil ucuz kredi koşullarının sağlanması lazım. Kumluca katma değeri yüksek ürünler üreten ve dünyaya pazarlayan bir bölge. Kamu hukuku böyle zamanlarda tahakkuk etmeli. Kamu böyle zamanlarda elini uzatmalı ki, insanlarımız kamuya olan güvenini, saygısını, adalet duygusunu muhafaza etsin.” 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83