86'LIK NİNEDEN DEMOKRASİ NASİHATI

Demokrasi nöbeti için Demre Cumhuriyet Meydanı’na gelen 86 yaşındaki Fatma Düngüllü, gençlere nasihatler verdi.

86'LIK NİNEDEN DEMOKRASİ NASİHATI

 Antalya’nın Demre ilçesinde demokrasi nöbetleri her geçen gün artan kalabalıkla devam ediyor. Akşam meydanlara giden Demreliler, sabahın ilk ışıklarına kadar nöbetlerine ara vermeden devam ediyor.

banner111
"Vatan için tutulan nöbet kutsaldır evlat"

Darbe girişiminin ilk gününden bu yana yaşlı, genç, çocuk demeden meydanları boş bırakmayan Demreliler, uykusuz kalmak için çay ve kahve tüketiyorlar. İlçeye uzaklığı 20 kilometre olan Yavu Mahallesi’nden nöbet için gelen 86 yaşındaki Fatma Düngüllü, çevresindeki gençlere nasihatler veriyor. “Ayakta durmakta zorlansam bile nöbetimi tutarım. Bu vatana borcumdur” diyen Fatma Nine, “Biz dedelerimizden ninelerimizden böyle öğrendik. Ben de sizin bir ninenizim, Vatan namustur. Vatan için tutulan nöbet de kutsaldır” diyerek öğütler verdi.

"Milli iradenin gücü ortada"

İlk günden bu yana demokrasi nöbetine öncülük eden Demre Kaymakamı Murat Uz, yurt genelinde olduğu gibi Demre’de de herkesin vatanı tehdit eden tüm unsurlara karşı birlik olduğunu ifade etti. Meydanlara dolan 7’den 70’e tüm vatandaşların demokrasi nöbetine devam ettiğini kaydeden Kaymakam Uz, “İlk günden bu yana yurdun her bölgesinde olduğu gibi Demre’de darbe ve darbecilere karşı dik duruşunu sergilemiştir. Görüyorsunuz 86 yaşındaki Fatma Nine burada, 20 yaşındaki Mehmet, 8 yaşındaki Selim de burada. Milli iradenin gücü ortada” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83