AEDAŞ, arıza sayısını düşürdü

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) kış aylarında arıza sayısını yüzde 22 düşürdü. Meteorolojiyi yakın takibe alan AEDAŞ, 446 ekip ve 893 personeli ile arıza ve kesintilere anında müdahale etti.

AEDAŞ, arıza sayısını düşürdü
Antalya, Isparta ve Burdur’da elektrik dağıtım hizmeti veren AEDAŞ, kış aylarında yaşanan ‘fırtına, hortum ve yoğun yağış’ gibi sert hava koşullarına rağmen elektrik arızalarını yüzde 22 oranında düşürdü. Orta gerilim hatlarının yüzde 85’i, alçak gerilim hatlarının ise yüzde 71’i havai olan AEDAŞ’ın kış aylarına girmeden aldığı önlemlerin sonuçları tüketiciye olumlu yansıdı. AEDAŞ, olası arızaların önüne geçmek amacıyla tüm ana fider hatların yanı sıra kış bastırmadan 3 bin 235 kilometre orta ve alçak gerilim nakil hattının bakımını tamamladı. Önleyici bakım çalışmaları kapsamında bin 520 trafo merkezindeki termal kameraların ve kısmi deşarj cihazlarının rutin taramaları gerçekleştirildi. Tüm bu çalışmalar sonrasında 2016-2017 yılında kış aylarında (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat) toplam 18 bin 159 olan arıza sayısı, 2017-2018’in aynı döneminde yüzde 22 azalarak 14 bin 235’e düştü. 

Vardiyalarda düzenlemeye gidildi 

Kış aylarında arıza, onarım ve bakım ekiplerinin vardiyalarında düzenlemeye gittiklerini dile getiren ADEAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Meteorolojiden gelen uyarılara göre ekiplerin sayısını artırdık. Yoğun yağış ya da fırtına gibi afet durumlarında ise vardiya düzenlerini iptal ederek tüm personelin saha çalışmalarına eksiksiz katılmasını sağladık. Afetin daha yoğun yaşandığı ilçeler ve bölgeler ile diğer daha az etkilenen ilçeler ve bölgeler arasında araç ve personel takviyesi yaparak ekipler arası gerekli destek ve dayanışmayı oluşturduk. 7/24 çalışma prensibine bağlı 446 ekip ve 893 personel ile arıza ve kesintilere müdahale ettik” dedi. 

13 Kasım 2017 en zor gün oldu 

2017 yılı içinde yaşanan en zor günün 13 Kasım olduğunu kaydeden Müdüroğlu, “Antalya’nın batısını etkisi altına alan fırtına ve hortum, bölgedeki elektrik hatlarında büyük bir tahribata yol açtı. Afetin ilk dakikalarından itibaren kriz masası oluşturduk ve kriz eylem planımızı devreye aldık. Çevre il ve ilçelerden bu bölgeye personel takviyesi yaparken, yüklenici şirketten de destek geldi. Toplam 220 saha görevlisi ile arızaların çözülmesi için sahada büyük mücadele verdik. Bunun sonuçlarını da hızla aldık ve afetin büyüklüğüne rağmen 16 Kasım günü saat 20.00 itibarıyla bölgede enerjisiz hiçbir tüketici kalmadı.” 

Türkiye’nin yağış rekoru 28 Kasım’da Manavgat’ta yaşandı 

AEDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde 13 Kasım tarihinde yaşanan fırtına ve hortumun yanı sıra 28 Kasım günü de oldukça zorlu geçti. 2017 yılında Türkiye’de kaydedilen günlük toplam yağış miktarında rekor 156,9 mm ile Manavgat’ta kırıldı. 2017 yılı Eylül-Aralık aylarında yağışlar normalin altında seyrederken, diğer aylarda normalin üstünde yağışlar yaşandı. AEDAŞ, aldığı önlemler ve yaptığı yatırımlarla tüm bu süreçleri başarıyla yöneterek tüketicileri enerjisiz bırakmadı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83