AEDAŞ’tan abonelerine 3 dakikada cevap

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. (AEDAŞ), abonelerinin planlı-plansız kesintilerden anında haberdar olması için Muratpaşa’da, pilot çalışma başlattı. İlk etapta 12 mahallede tamamlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi sayesinde 56 bin aboneye, kesinti olduktan itibaren 3 dakika içerisinde kesinti bilgisi, nedeni ve tahmini enerji verilme zamanını içeren SMS gönderiliyor.

AEDAŞ’tan abonelerine 3 dakikada cevap

 Antalya, Isparta ve Burdur’da 1.7 milyon aboneye hizmet veren AEDAŞ müşteri memnuniyetini artırmak ve elektrik kesintilerini hızlıca tespit ederek müşterilerini anında bilgilendirmek için çalışmalarına devam ediyor. AEDAŞ tarafından 2014 yılında başlatılan Entegre Bilişim Sistemleri dâhilindeki Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Projesi çerçevesinde, Akdeniz Bölgesi’nin dijital haritası çıkartıldı. AEDAŞ hizmet bölgesindeki orta gerilim şebeke envanteri tümüyle sayısallaştırılıp, sisteme aktarımı tamamlanırken, 17 bin 928 trafo, 419 bin 578 direk ve 360 bin 71 tüketici sayacı CBS’ye entegre edildi.

banner111
Uygulama Muratpaşa’da başladı

Antalya’da nüfusu en yoğun bölge olan Muratpaşa’da yer alan ‘Altındağ, Bahçelievler, Bayındır, Deniz, Güvenlik, Meltem, Memurevleri, Sedir, Soğuksu, Üçgen, Varlık ve Yıldız mahallerini kapsayan bir pilot çalışma başlatan AEDAŞ, bölgede bulunan 56 bin 149 aboneye kesinti olduktan itibaren 3 dakika içerisinde ulaşmayı başarıyor. Genel Müdürlük binasında kurulan SCADA bölümünde tüm bölgeyi 7/24 uzaktan izlemeye başlayan AEDAŞ, söz konusu mahallerde çeşitli nedenlerle yaşanan kesintileri anında görüyor, yerini ve sebebini belirleyebiliyor. Yaklaşık 3 dakika içerisinde de o bölgede yaşayan ve mobil telefon bilgisi bulunan tüm abonelere kesintinin yeri, sebebi ve tahmini enerji verilme zamanı SMS yolu ile iletiliyor. Uzaktan kontrol ve hattı başka noktadan besleme imkanı sağlayan SCADA Kontrol Merkezi’nden kesintilere müdahale edilerek, birçok noktaya kısa sürede enerji veriliyor.

2017’de tüm aboneleri kapsayacak

2017 yılı sonuna kadar tüm şebeke varlıklarının sisteme dahil edilmesini ve abonelerin bu hizmetten yararlanmasını planladıklarını söyleyen Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Müşterilerimizin yaşadığı sorunları biliyor ve bu sorunların çözümü için teknolojinin sağladığı tüm imkanlardan faydalanıyoruz. Muratpaşa Bölgesi’nde başlattığımız çalışma da bunlardan biri. Pilot bölgede abone bazlı elektriksel adresleme ile abonenin hangi trafo, hangi hat, hangi direkten beslendiği bilgisini alıyor, etkin ve hızlı bir şekilde müşterilerimize hizmet sunabiliyoruz” dedi.
















Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83