Ak Partili Sena Nur Çelik'ten tarım açıklaması

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürüyor. Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, bu kez Kumluca ve Serik İlçelerinde seçmenle buluştu. Tarımı olmayan ülkeyi meyvesiz ağaca benzeten Çelik, ‘’Büyük Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçiyor. Gelecekte tarımda güçlü olan ülkeler dünya lideri ülkeler ocak’’ dedi. Sena Nur Çelik Kumluca İlçesi’nin Beykonak Mahallesi’nde sevgi seli ile karşılandı. Alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Çelik, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güçlü Türkiye yolunda son viraj olduğunu söyledi.

Ak Partili Sena Nur Çelik'ten tarım açıklaması
‘’BÜYÜK TÜRKİYE’NİN YOLU GÜÇLÜ TARIMDAN GEÇİYOR’’

Ülkelerin yükselişinde tarımın kilit rol oynadığına dikkat çeken Sena Nur Çelik, şunları kaydetti: ‘’İnsanlığın en eski geçim kaynağı tarım yükseliş için anahtar faktördür. Tarım, hayvancılık ve gıdada kendini ispatlayarak güçlü ülke olunur. 16 yıldır ülkemizi tarımda lider ülke yapmak için üst üste atılımlar gerçekleştirdik. 16 yıl önce çiftçiye yılda 1.8 milyar TL destek veriliyordu. Bu rakamı her sene arttırarak 2018’de 14.5 Milyar TL’ye yükselttik. 2019’da ise destek miktarımızı 16.1 Milyar TL’ye çıkartıyoruz. Tarımsal desteklerde yüzde 700 artış sağladık. 2002’de 36,9 milyar TL olan tarımsal hasılamızı 2018 yılında 200 milyar TL’ye ulaştırdık. Gübre ve yemden KDV’yi kaldırdık. Çiftçimize üretimde kullanılan mazot maliyetinin yüzde 50’sini ödüyoruz. Milli Tarım Projesi ile tarım ve hayvancılığı destekliyor, üretimi canlandırmayı amaçlıyoruz. Tarım ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Ziraat Bankası’nın çiftçimize verdiği 100 bin TL faizsiz kredi 2019 yılında da devam ediyor. Şimdi yeni bir düzenleme yapmak için çalışıyoruz. Hayvancılık işletmeleri de artık tarımsal elektrik tarifesinden yararlanacak. Hem büyükbaş ve küçükbaş hem de kanatlı beyaz et üreticileri bu düşük tarifeden istifade edecek. Büyük Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçiyor. Gelecekte tarımda güçlü olan ülkeler dünya lideri ülkeler olacak. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 2023’te Türkiye’nin tarımsal ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.’’


‘’TARIM OLMADAN KALKINMA OLMAZ’’

 Antalya’nın da tarım, hayvancılık ve gıda alanında çığır açtığını söyleyen Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çiftçileri güçlendiren çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Çelik,‘’Şimdiye kadar 8 bin 614 çiftçimize 7 milyon liralık bir elektrik desteği sağlandı. Menderes Başkanımız önümüzdeki dönem 50 bin çiftçimize sulama suyunda bedava elektrik müjdesi verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede  Tarım Marketler kurmak için çalışıyor. Bu marketlerde tarımsal ürünleri, sera ipini, sera örtüsünü, ilacı ve gübreyi çiftçimize en az yüzde 20 daha ucuza vereceğiz.Faydalı böcekler de üreticimize bedava verilecek. Büyükşehir belediyesi Ziraat Bankası ile protokol yaparak tarıma özel kredi kartı çıkartarak vadeli ödeme kolaylığı sağlanacakTarım olmadan kalkınma olmaz anlayışıyla çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

KUMLUCA TARİHİ HİZMETLER GÖRDÜ

Sözü Kumluca’daki yatırımlara getiren Sena Nur Çelik, şunları söyledi: ‘’Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı 177 Milyon TL’lik yatırımla Kumluca tarihi hizmetleri gördü. Antalya’yı marka şehir haline getiren Menderes Türel, 13 mahallenin içme suyu sorununu çözen Karaağaç Projesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Karaağaç-Belen içme suyu projesi Kumluca’nın son 50 yıldaki en önemli kazanımı oldu. Kumluca, Beykonak Sahil Yolu düzenlemesi ile çok güzel bir yaşam alanına kavuştu. 3’üncü havalimanı yapıldığında Kumluca yükselişe geçecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca’da bir ilki gerçekleştirerek sosyal kampüs kuruyor. Hizmete açılan Kumluca sahilinde şimdi projeyi büyütmek için 2.etaba geçiyoruz. Çiftçilerimizin ürünleri alıcıya ulaşana kadar taze kalsın diye Kumluca’ya soğuk hava deposu yapıyoruz. Menderes Türel’in projesi olan bu depoda üreticilerimizin emeklerini güvence altına alıyoruz. Sandıkta Ak Parti dediğiniz takdirde Belediye Başkan adayımız Hüsamettin Çetinkaya’nın Kumluca’nın kalitesine kalite katacağına inanıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.’’

Sena Nur Çelik, Kum Mahallesi’nde katıldığı toplantının ardından Faruk Parçaoğlu ile Ümran Kızıltaç’ın nikah şahitliğini yaptı. Genç çifte mutluluk diledi. Kum Mahallesi’nde evlat sevinci yaşayan ailenin evine misafir oldu. Yeni dünyaya gelen Neslişah Okulu’yu sevdi. Çelik, kuaför açılışı yaptıktan sonra da esnafı ziyaret etti. İlçe halkı yüksek sesle Antalya’da Menderes Türel, Kumluca’da Hüsamettin Çetinkaya’ya destek sözü verdi.

SERİK’TE BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

Sena Nur Çelik’in güzergahında Serik İlçesi de vardı. Ak Parti Belediye Başkan adayı Enver Aputkan ile birlikte seçmenle buluştu. Çelik’i Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde büyük bir kalabalık karşıladı. Bayram havasının estiği SKM’ninönünde‘’Cumhur ittifakı’’ sesleri yükseldi.

banner111

‘’SERİK’TE HİZMET RÜZGARI ESMEYE DEVAM EDECEK’’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda 428 milyon TL’lik yatırımla Serik’i hizmete kavuşturduğunu söyleyen Çelik, ‘’Serik’e yapılan hizmetleri gördükçe gurur duyuyoruz. Hizmetin ustası Menderes Türel çözümsüz denilen sorunları tek tek çözdü. Uluslararası düzeyde bir Yörük Festivali'ni düzenlemeye devam ediyoruz. Serik’te altyapı sorunu tarih oldu. Serik’in ihtiyaçlarına cevap veren Büyükşehir Belediyesi problemleri ortadan kaldırdı. Pehlivanlar diyarı ilçemize Menderes Türel'in talimatıyla tam donanımlı bir Güreş Eğitim Merkezi kazandırıldı. Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi şimdi de Serik’e zenginlik katacak bir hayali gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en büyük tenis kompleksi olacak Belek Tenis, Okçuluk, Jimnastik Tesisi’ni yapıyoruz. Menderes Başkanın destekleri ve Belediye Başkan adayımız Enver Aputkan’ın gayretleriyle Serik’te 31 Mart’tan sonra hizmet rüzgarı esmeye devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Sena Nur Çelik Serik’te Ak Parti İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği programda Ak Parti Serik Belediye Başkan adayı Enver Aputkan ile birlikte çiçek dağıttı. Çelik daha sonra Serik Devlet Hastanesi’nde hastaları ve yeni doğan bebekleri ziyaret etti. Hatıra fotoğrafı çektirdi. Akçaalan Mahallesi’nde Seriklilerle bir araya gelen Çelik, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Antalya’da Menderes Türel, Serik’te Enver Aputkan’a destek istedi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 10:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83