AKSU ÇAYI ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, beraberinde Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve şube müdürleri ile birlikte Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

AKSU ÇAYI ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 İncelemelerin ardından bir açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, yüzde 70 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi, civar köyleri tarım arazilerini içine alan 105 bin 750 dekar ve turizm alanlarının taşkınlardan korunmasının sağlanacağını söyledi. Coşkun , projeyle aynı zamanda EXPO 2016 fuar alanının da selden ve taşkınlardan korunacağının altını çizdi.

banner111
Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 km’lik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapıldığını hatırlatan Coşkun şöyle devam etti; " Proje kapsamında, 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunmaktadır. Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunmaktadır. Islah çalışmalarında sağ sahil güzergahında sedde imalatları tamamlanmış olup, taş tahkimat çalışmaları devam etmektedir. Sol sahilde ise kazı, dolgu ve sedde çalışmalarına devam etmektedir. Kundu, Soğucaksu, Tehnelli, Boztepe öngermeli köprülerinin imalatları tamamlandı. Güloluk köprüsünün yapımı ise devam ediyor"


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83