ALAİYE CADDESİ ALANYA’NIN PRESTİJ CADDESİ OLUYOR

AAlanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın en işlek caddeleri arasında yer alan Alaiye Caddesi’ni prestij caddesi yapıyor. Yeraltı konteynırlarının ilk olarak uygulanacağı Alaiye Caddesi’nde çalışmalara başlayan Alanya Belediyesi, araç yolunu genişleterek, kaldırımları yeniliyor. Alaiye Caddesi’nin, araç parkı, bisiklet yolu, peyzaj ve çevre düzenlemesiyle Alanya’nın örnek caddesi olacağını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alaiye Caddesi, Alanya’nın prestij caddesi olacak. Alanya’ya estetik ve modern bir cadde kazandıracağız.” dedi.

ALAİYE CADDESİ ALANYA’NIN PRESTİJ CADDESİ OLUYOR
Alanya Belediyesi’nin yaptığı düzenleme ve yenileme çalışmaları kapsamında Alaiye Caddesi örnek cadde oluyor. Kuzeyinde bisiklet yolu güneyinde araç parkı ile şehre yeni bir vizyon katacak olan Alaiye Caddesi’nde, Hacı Memişler caminin bulunduğu kısmında yarı açık bir kermes alanı oluşturulacak. Alaiye caddesinin kentin yeni vizyonu olacağını ifade eden Başkan Yücel, Yer altı konteynerlerinin ilk olarak bu caddede uygulanacağını söyledi.

KALDIRIMLAR ENGELLİ KULLANIMINA UYGUN 

Sugözü Caddesi kavşağından başlatılan çalışmalarda eskiyen kaldırmalar sökülerek yerine, granit bordür ve parke taşları döşeniyor. Engelliler için iz yolu ve rampaların da yapıldığı kaldırım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

“ŞEHRE YENİ VE ESTETİK BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alaiye Caddesini yeni ve estetik bir görünüme kavuşturacaklarını belirterek, Alaiye Caddesi’nin Sugözü Caddesi’nden Çevre Yolu Ticaret Lisesi Kavşağına kadar yenileneceğini kaydetti. Başkan Yücel,  şu bilgileri verdi:  “Alaiye Caddesi özellikle iş merkezlerinin, ticaret hayatının yoğun olduğu bir bölgede. 25 Metrelik yoldan sonra Alanya’nın yerel ticaretinin neredeyse kalbi durumunda. Bunun yanında okullar ve Nüfus Müdürlüğü’nün Cadde üzerinde olması da trafik yoğunluğunun en üst seviyede yaşanmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak caddenin yeniden dizaynını yapıyoruz. Kaldırım yenileme çalışmalarının ardından sıcak asfalt çalışması yapacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 14:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83