Alanrahan'daki yapıları CİMER'e şikayet ettiler

Alanrahan'daki yapıları CİMER'e şikayet ettiler
Alanya ve Manavgat arasında kalan Alarahan sit alanına köylüler tarafından yapılan yapıları vatandaşlar, CİMER’E şikayet ettiler.
Alanya ve Manavgat ilçelerini ayıran Alara Çayı’nın üst kesimlerinde bulunan Alarahan Kalesi ve çevresi doğal sit alanı olarak biliniyor. Bölgede bulunan birçok tarihi eser nedeniyle, yerli ve yabancı turistler bölgeye büyük ilgi gösteriyorlar. Ancak çayın Manavgat tarafında bulunan bölgede çok çirkin yapılaşmalar var.
Karaköy Muhtarı ve vatandaşları tarafından kaçak olarak yapıldığı iddia edilen çadır ve yapılar gelen yerli ve yabancı turistlere satış yapıyor. Bölgeye gelen özellikle yerli turistler “Burası bizim malımız” diyerek” bölgeden kovulduklarını iddia ettiler.
Bir vatandaş konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti. Vatandaş şikayetinde şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığına ;
Antalya ili Alanya ve Manavgat ilçesi sınır noktası Karaköy Mahallesi orman çıkmazında Alarahan kalesi arkasında bulunan doğal sit alanı olarak tanımlanan alana köy halkı çardak, küme tarzı devletimizin yasalarına aykırı bir şekilde kaçak yapılar yapmışlardır. Bu yapıların kendilerine ait olduğunu belirtip yerli yabancı o bölgeyi keşfetmek isteyen turistleri oradan uzaklaştırmaktadır. Anayasada da belirtilen kamu yararı başlıklı 43. maddesine göre '' Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. “Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.
Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez.
Kıyılara moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez”. Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde az sayıda ülkemize gelen yabancı turistler dahil , ekonomiyi canlandırmak için tatile gelen yerli turistleri böyle doğal hazine alanlarına yapılan ve sahiplenilen kaçak yapılar turizme zarar vermektedir. bu doğal hazineyi korumak için vatandaş olarak bu şikayetimi yapıyorum. Ekli resimlerde köy muhtarı dahil izinsiz yapılan bu yapıların yıkılması gerekmektedir. Sayın DEVLET BAŞKANIM sizin ve ekibinizin bu gibi doğal alanları korumada ne kadar titiz olduğunuzu şahsım olarak bilmekteyim. Devletimizin yaptığı veya yapacağı herhangi bir proje ile o alan bu çirkin yapılardan kurtulacaktır. O bölgede olan hiçbir yapının ruhsatı , tapusu vs. hiçbir şeyi yoktur. İdari amirlerden ekte de yer alan yapıların bizzat görmesini ve bu doğa katlini görerek vicdani kararlar vermesini istemekteyim. Köyün muhtarı sürekli buraya gelen turistler ile sorun yaşadıklarını söylemiştir. Bu sorunun ana sebebi kaçak yapıların sahiplenilmesi ve köylü halkı oralarının kendilerine ait olduğunu söylemesidir. Sizlerden bu bölge için inceleme yapmanızı ve gereken işlemlerin yapmanızı istemekteyiz. Yasa gereği kıyılara devlet izniyle bir yapı yapılsa dahi en az 5m uzak olmalıdır. Fakat görselde de göreceksiniz doğa resmen katledilmiştir. Bizlerin endişesi bu yapıların çoğalmasıdır. Konuyu bilgilerinize sunarım. ALLLAH C.C kolaylık versin.” 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 18:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83