Antalya'dan Mostar'a kardeşlik köprüsü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek’in Mostar kentine öğrenci yurdu yapıyor. Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi “Gençlik Merkezi Sosyal Tesisi”nin 2018 Ocak ayında açılması planlanıyor.

Antalya'dan Mostar'a kardeşlik köprüsü
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek’teki kardeş şehri Mostar’a, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için yurt hediye ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Nisan 2016 tarihli 435 sayılı kararı ile Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisi’ni Büyükşehir Belediyesi inşa ediyor. Antalya halkının gönül kardeşliği bulunan Mostar’a sevgisinin bir nişanesi olan Gençlik Merkezi Sosyal Tesisi’nin inşaatı hızla sürüyor. Temeli geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından atılan, çevre düzenlemeleri de dahil 6 milyon 500 bin TL’ye mal olması beklenen öğrenci yurdunun tüm giderleri Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

2018 yılında tamamlanacak

Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Rektörlüğü’nde geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen toplantı ile inşaat hakkında durum değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıya Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı, Rektör Sead Paşiç, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Yazıcıoğlu, Şube Müdürü Nedim Erten, İnşaat Kontrolü İnşaat Mühendisi Halit Özsoy ve yüklenici firma temsilcileri katıldı. Toplantının ardından heyet, inşaat sahasını gezerek bilgi aldı. İnşaatın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve Ocak 2018 tarihinde tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Rektör Sead Paşiç, duyduğu memnuniyeti ifade ederek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve ekibine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83