Antalya OSB inovatif fikirlere ev sahipliği yapacak

Antalya OSB inovatif fikirlere ev sahipliği yapacak
Antalya OSB tarafından ikincisi düzenlenecek Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliğinin başvuru süreci 16 Aralık’ta başlıyor. Etkinlik ile inovatif fikir ve projelerin yatırımcılar ile buluşması sağlanacak.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi, ilkini 2018 yılında gerçekleştirdiği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği’nin ikincisini 2020 yılı Nisan ayında düzenleyecek. Üretimdeki katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilecek etkinliğe 16 Aralık 2019 – 14 Şubat 2020 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Tarım-Kimya-Biyoteknoloji-Gıda, Enerji-Makine-Elektrik-Elektronik-İnşaat-Yazılım-Bilişim-Yapay Zeka, Sağlık-Tıp Teknolojileri-Biyomalzeme-İlaç-Kozmetik kategorilerindeki projelerin kabul edileceği etkinlik kapsamında dereceye giren proje sahipleri ödüllendirilecek.

ONLİNE BAŞVURU

Sunulan proje önerilerinin kategorilerine göre ayrı ayrı değerlendirilip ödüllendirileceği etkinliğin ödül töreni ise 17 Nisan 2020 tarihinde, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonu’nda yapılacak. Ödül töreninden bir gün önce açılacak sergi ile dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan proje önerilerinin yatırımcılar ile buluşması sağlanacak. Etkinlik başvuruları www.antalyaosbprojepazari.com adresinden online olarak yapılabilecek.

EKOSİSTEMİN TÜM PAYDAŞLARI BİR ARADA

Ödüle ya da sergilenmeye değer görülecek projeler, akademisyen, sanayici ve profesyonellerden oluşan Bilim ve Danışma Kurulu hakemliğinde, Yürütme Kurulu tarafından belirlenecek. Bu yıl ayrıca Ürün, Prototip, Patent Sergisi açılarak daha önce ödül almış ya da sergilenmiş proje, ürün ve prototip vb. sahiplerinin de yatırımcılar ile buluşması ve yeni ortaklıkların başlatılması için platform oluşturulacak. Etkinlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu, Türk Patent ve Marka Kurumu, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği, Türk Standartları Enstitüsü, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, BATEM gibi önemli kurum ve kuruluşları desteği ile gerçekleşecek.

İLK ETKİNLİK BAŞARIYLA TAMAMLANDI

2018 yılında düzenlenen etkinliğe 211 proje önerisinin kabul edildiğini, yapılan değerlendirme sonucunda 165 projenin yatırımcıların ve akademisyenlerin dikkatine sunulduğunu belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Etkinliğimiz akademisyenlere, sanayicilere, araştırmacılara, öğrencilere ve profesyonel çalışan herkese somut Ar-Ge proje fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağladı. Katılımcılar arasında oluşan iletişim ağı, sektörün gelişmesi adına önemli bir kaynak olurken, profesyonellerin gerçekleştirdiği sunumlar, sektör temsilcilerinin yeni bir vizyon ve farkındalık kazanmasına neden oldu” dedi.

BAŞKAN’DAN DAVET

2020 yılı ilkbaharında gerçekleşecek etkinlik ile oluşturulan toplam faydanın artarak devam ettirilmesinin amaçlandığını söyleyen Bahar, “Etkinlik Bölgemizde gerçekleştirmeyi arzuladığımız teknolojik dönüşüm için büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizde üretilen katma değerin artmasına vesile olacak tüm proje ve sergi başvuru sahiplerini Antalya OSB’ye ve etkinliğimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 10:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83