ANTALYA'YA YENİ OSB GELİYOR

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer , Antalya Organize Sanay Bölgesinin yer olmadığı için işadamı ve sanayicilerin taleplerine cevap veremediğini ve ve yeni bir organize sanayi bölgesinin zorunluluk haline geldiğini söyledi.

ANTALYA'YA YENİ OSB GELİYOR

 İl Başkanı Rıza Sümer, bir süredir gündemde olan Korkuteli Organize Sanayi Bölgesine ilişkin düzenlenen toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya geldi.

banner111
Korkuteli ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi yapımı için planlanan Ballık yolu ve Bucak yolu üzerinde yer alan arazileri gezen heyet incelemelerinin ardından toplantıya geçti. Korkuteli’nin önemli bir yatırımın eşiğinde olduğunu belirten İl Başkanı Rıza Sümer ;”Korkuteli’miz, Antalya’mız ve ülkemizin geleceği için bir araya geldik Korkuteli’mizin ve Antalya’mızın hızlı adımlarla büyümesi için seçimlerde hazırladığımız projelerin takipçisi olarak bugün buradayız. Yeni istihdam alanları sağlayacak Korkuteli Organize Sanayi bölgemiz Antalya’mızın sanayileşme anlamında önemli bir sorununu daha çözecek. Bilindiği üzere Antalya organize sanayi bölgesi tam kapasite ile hizmet vermekte, hiçbir boş alan olmadığı için yeni sanayici ve iş adamlarının taleplerine cevap veremiyor. Bu nedenle yeni bir organize sanayi bölgesi ihtiyaçtan çok zorunluluk haline gelmiştir. Bugün bizler Antalya’mız için siyasi parti gözetmeksizin aynı masa etrafında bir araya geldik. Bu yatırımın sadece Korkuteli’yi ilgilendiren bir yatırım olmadığının hepimiz farkındayız. Antalya’mızı ve Ülkemizi ilgilendiren bir yatırım olduğu için hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Diğer illerimize bakıyoruz beş altı tane organize sanayisi varken Antalya’mızda bir tane Bu sayıyı yukarıya taşımalıyız. Turizmin ve tarımın başkenti olan Antalyamızı sanayinin ve ticaretinde başkenti yapmayı hedefliyoruz. Bunun için her türlü imkâna sahibiz. Ulaşım olarak liman kenti olan Antalya'mızda her türlü fiziki ortama sahibiz ”dedi.

MİLLETİN HUZURUNU BOZACAK HİÇ BİR İŞE KALKIŞMAYIZ
Organize Sanayi Bölgelerinin kurulacağı bölgelerde vatandaşların taleplerine ve Çevreye vereceği etkilerede dikkat edileceğini sözlerine ekleyen Sümer Vatandaşımızın desteklemediği hiçbir projede yer alamayacaklarını şu sözlerle belirtti “Biz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalıştık. Vatandaşlarımız bizden ne bekliyorsa onları projelerimizin arasına koyduk. Şimdi verdiğimiz bu sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Biz kurulduğu günden itibaren milletin değerlerine sahip çıkmış bir partiyiz. Milletimizin huzurunu bozacak hiçbir işe kalkışmayız. Millete rağmen hiçbir zaman siyaset yapmadık yapmayız. Korkuteli’mizin değerine değer katacak bir yatırım olmasa, Korkutelili hemşerilerimizi mağdur edecek bir yatırım olsa bugün bu masada olmazdık” şeklinde konuştu.

YETERKİ ANTALYAMIZ KAZANSIN

Korkuteli’ne kazandırılması planlanan karma sanayi bölgesi için oldukça yoğun bir talep olduğunu belirten Gökçen Özdoğan Enç ise bunun için en uygun yerin Korkuteli olduğunu söyleyerek şunları söyledi ”Bu toplantılarla halkayı genişleterek ilçemize bu yatırımın kazandırılması için bir adım daha attık. Hükümetimiz olarak partimiz olarak biz her zaman ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Korkuteli’mizin değerine değer katacak bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu yüzden yaşadığı topraklara hizmet etmek isteyen siyasi parti ilçe başkanlarımızda bu masanın etrafında yerini almış durumda. Yeter ki Antalya’mız kazansın Korkuteli’miz kazansın” dedi.

BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Toplantıda konuşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ise Korkuteli’ne kazandırılması planlanan sanayi bölgesinin Karma Sanayi bölgesi olacağını söyledi Çetin; Sanayi bölgesi deyince aklımıza tek bir alan gelmemeli. Korkuteli’nde bugün 4 Milyon 600 Bin metrekarelik bir alanda Farklı sektörlerde faaliyet gösteren tesislerin yer alacağı bir sanayi bölgesi düşünüyoruz. Bunun içine en başta bölgemizde yetişen ürünler, mermer, makine üretimi gibi karma sanayi şeklinde gıda ve hammadde alanında birçok sektör giriyor. Bu kapsamda bu bölgede kurulacak bir sanayi bölgesi Korkuteli’nin, Elmalı’nın, Bucağın çehresini değiştirecek. Küçümsenecek bir yatırım değil Antalya’mızda yer alan organize sanayi alanımızın 3’te 2’sine denk gelen bir büyüklüğe sahip çıkacak. Hep birlikte çalışarak bölgemizin ve Antalya’mızın ticaret hacmini en üst noktalara taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83